На Новый год в Харькове, как предполагают синоптики, таки заснежит

27.12.2019 12:07   -
Автор:
Україна опинилася серед різних фаз опадів. Якщо у західних областях обіцяють найбільшу ймовірність мокрого снігу, то на решті території очікується переважно дощ, як втім і на Харківщині. В регіональному гідрометцентрі найближчими днями погоду обіцяють хмарну з проясненнями, туманом та мрякою. 
 
28 грудня. Опади. Місцями туман, ожеледь. На дорогах місцями ожеледиця. Температура повітря протягом доби  від 1° морозу до 4° тепла.
 
29 грудня. Вночі невеликі опади. Вдень без істотних опадів. Вночі до 6° морозу, вдень – 3°+2°. 
 
Крім того ще й очікується кризовий сплеск сонячної активності, потужний геомагнітний шторм досягне свого піку зокрема 29 грудня і може чинити негативний вплив на самопочуття людей. А от температурний режим залишатиметься практично незмінним, щоправда тільки в денний час, бо І 30-го, і 31-го числа очікується в середньому 0 градусів і невеличкий плюс. А от в нічний час вже суттєво похолодає. І ближче до зустрічі Нового року можливі опади у вигляді снігу.
 
30 грудня. Мінлива хмарність. Без істотних опадів. Температура повітря: вночі 5-10° морозу, вдень від 3° морозу до 2° тепла.
 
31 грудня. Вночі -2-7°, вдень -2°+3. Невеликий сніг. Вітер західний, 7-12 м/с. 
 
Так що собливих морозів зима поки не підносить. Грудень вже взагалі офіційно визнаний аномально теплим місяцем і за прогнозами закородонних синоптиків, можливо такою буде і майже вся зима по всій Європі. Втім січень і лютий, які відрізняються особливо сніжною і морозною погодою, все покажуть, одже природа не передбачувана і любить підносити сюрпризи.