На недотримання безпечних умов освітнього процесу тепер можно поскаржитися напряму у міністерство

27.10.2020 12:51   -
Автор:
Українці тепер можуть звертатися зі скаргами щодо недотримання безпечних умов освітнього процесу. Для таких повідомлень профільне міністерство запровадило телефони "гарячої лінії" стосовно питань загальної середньої та дошкільної освіти та окремо вищої. Щоправда лінії працюватимуть тільки у робочий час у дні крім вихідних і святкових. Дотримання санітарних і протиепідемічні заходів в період пандемії – це перед усім запорука безпеки, зазначають у міністерстві, тож тільки на деззасоби для шкіл Кабміном було виділено майже 540 мільйонів гривень. 
 
Ми зекономили кошти за іншими бюджетними програмами і знайшли змогу направити їх для шкіл. Вони зможуть додатково закупити дезінфектори для обробки рук і шкіри, а також поверхонь. Перебування дітей в закладах загальної середньої освіти, особливо 1-4 класів, після канікул має бути безпечним, щоб вони мали змогу повноцінно навчатися.
 
З урахуванням подальшої епідеміологічної ситуації навчання можливе або дистанційне, або змішане як в закладах професійно-технічної, фахової предвищої та вищої освіти, так і в школах. 
 
Сергій Шкарлет міністр освіти і науки України
 
Повторення весняного локдауну – найгірший сценарій, якого ніхто сьогодні не хоче допустити. Так, весну освітяни пережили достойно. Хочу подякувати всім викладачам та батькам, які до цього долучились і гідно пройшли випробування коронавірусом. Сьогодні зроблено ще більше: багато матеріалів напрацьовано і вчителі більшою мірою готові до роботи дистанційно. Інше питання – потрібно враховувати економічну складову й ті обставини, що дітей непросто залишати вдома без нагляду. Наша позиція: діти мають навчатися в повноформатному режимі та здобувати якісну освіту. Однак ситуація складна, тому формат навчання залежатиме від ситуації з поширення коронавірусної інфекції. 
 
Натомість, всі шанси не допустити найгіршого сценарію розповсюдження пандемії є, вважають фахівці, за умови неухильного дотримання всіма українцями карантинних правил.