На ІІІ Международном юридическом форуме собрались правоведы из 30 стран мира

24.09.2019 14:53   -
Автор:
ІІІ Міжнародний юридичний форум зібрав у Харкові близько 3000 правників з 30 країн світу. Для учасників підготували 5 панельних дискусій, які стосуються євроінтеграції, бізнесу, фінансів, оновлення цивільного законодавства а також національної безпеки. Перший віце-спікер парламенту Руслан Стефанчук зазначив, що такі заходи об'єднують людей, які хочуть змінювати країну та допомагають Верховній Раді приймати саме ті закони, які необхідні суспільству. 
 
Руслан Стефанчук перший заступник Голови Верховної Ради України
 
Для мене особливо це важливо перебування тут, тому що саме тут ми можемо отримати квінтессенцію всіх найкращих і найпередовіших думок в сфері юриспруденції для того, щоб в подальшому напрацьовувати ті механізми, які ляжуть в основу законів нашої держави. 
 
Руслан Стефанчук відзначив, що в Україні створена Комісія з правових реформ, яка працює над удосконаленням конституційно-правового регулювання суспільних відносин. 
 
Руслан Стефанчук перший заступник Голови Верховної Ради України
 
В першу чергу я думаю, що ми будемо звертати увагу на новітні тенденції у сфері юридичної науки. Це насамперед буде стосуватися ІТ-права, питання новітнього забезпечення суспільних відносин, нові тенденції в сфері конституціоналізму. Для нас надзвичайно важливим буде формування нового Регламенту Верховної Ради України, для нас важливим є напрацювання бази для переформатування Конституції України. 
 
Олександр Тупицький голова Конституційного суду України
 
Ви знаєте, що внесені подання до Конституційного суду про дачу висновку по певним змінам Конституції. Вони повинні розглядатися в короткий час. Це першочергове завдання, щоб країна працювала вже в новому форматі. Тому ми над цим працюємо і будемо старатися у строки виконати свою роботу. 
 
Рішенням уряду форум став щорічним та проводится на базі Національного юридичного унівеситету імені Ярослава Мудрого. Цьогоріч конференція вперше проходить за підтримки Харківської міської ради. 
 
– Харківська міська рада прийняла рішення вважати наш форум іміджевим проектом для нашого міста. І у зв'зку з цим в план іміджевих програм включили відповідне фінансування. Воно, безумовно, має принципове значення. Ми вдячні Харківській міській раді, Харківському виконкому й голові за те, що вони підтримують цей форум. Я думаю, що така традиція повинна поширюватись і бути постійною.
 
Секретар Харківської міської ради Олександр Новак відзначив, що форум вже став візитною карткою міста. Такі заходи, за його словами, допомагають підтримувати імідж Харкова на міжнародній арені.  
 
Олександр Новак секретар Харківської міської ради
 
Безусловно это хорошая площадка для проведения правовых дискуссий. И город Харьков еще раз подтверждает свой статус, как правовой центр Украины. Учитывая тот статус присутствующих, которые принимают участие – это и руководители законодательной власти, и руководители исполнительной власти, судебных органов, я считаю, что те инициативы, которые будут здесь звучать, они будут, безусловно, иметь хороший результат их реализации. И мы будем принимать участие и от городского совета. Так же у нас есть свои инициативы по усовершенствованию законодательства как по местному самоуправлению, так и по другим направлениям. 
 
Своїм досвідом з українськими юристами ділитимуться також представники судової влади Литви та Польщі. Крім цього, вперше на конференції нагородили видатних юристів за досягнення у сфері приватного та публічного права. Форум триватиме до 28 вересня.