На “Харьковводоканале” рассказали о реализации проекта по реконструкции очистных сооружений

24.04.2019 15:11   -
Автор:
Понад триста мільйонів гривень. Саме таку суму на 2019 рік заклали в інвестпрограму на "Харківводоканалі". Всі витрати, куди і на що до кінця року мають скерувати кошти – сьогодні на порядку денному відкритого обговорення проекту постанови НКРЕ КП "Про схвалення Інвестиційної програми комунального підприємства "Харківводоканал" на 2019 рік". Цьогорічна сума, що закладена в програмі, кажуть в НКРЄ, колосальна, бо такого ще не було. 
 
Василь Без'язичний начальник відділу НКРЄ (КП) у Харківській області  
 
53 мільйони було в 2017 році. 54  мільйони було у 2018 році, 2019-й 315 мільйонів. Тому нашому ліцензіату треба дуже добре попрацювати, щоб встигнути освоїти кошти. Тут є кошти, які йтимуть на воду, на реконструкцію мереж , на каналізаційні споруди, більша частина йде на обслуговування кредиту Світового банку. Це була така програма, був виграний транш  на 85 млн. доларів. І це ось вже пішло фінансування.
 
Реконструкція очисних споруд, кажуть на "Харківводоканалі" один з ТОПових проектів підприємства. Загальний строк виконання робіт, що стосуються модернізації очисних споруд, 36 місяців.
 
Віталій Терещенко директор Департаменту з інвестиційної політики, науки та інновацій КП "Харківводоканал" 
 
Около 250 миллионов – это средства Мирового банка, которые будут осваиваться на реконструкцию очистных сооружений. В этом году, уже сейчас, идет проектирование. Нами получается разрешение на подготовительные работы в ГАСКе. И как только мы его получим, я надеюсь на следующей неделе, приступим к подготовительным работам. Проекты планируются закончить к концу мая – начало июня по трем комплексам и передать их на госэкспертизу. По планам у нас осенью: мы пройдем экспертизу и выйдем на стройку.   
 
За інвестпрограмою "Харківводоканал" цьогоріч планує перекласти мережі водопостачання та водовідведення, зонувати труби та замінити насосне обладнання на комунікаціях. Та остаточну крапку щодо обсягів фінансування інвестпрограми мають поставити в Києві на засіданні профільної комісії.