На харьковском ” Металлисте” проводят последние приготовления к еврочемпионату

16.05.2012 23:48   -
Автор:

МНС-ники, спецпідрозділи, міліція, медики та психологи. Сьогодні вони усі разом демонстрували як треба ліквідовувати надзвичайну ситуацію на стадіоні.  Загалом усі служби із поставленою метою впорались, але зауваження таки є.

Валентин Дулуб,  перший заступник голови Харківської облдержадміністрації:

-Есть пожелания, которые я высказал определенным службам, в том числе службам, связанных с подачей воды КП "Водоканал". Было подсказано, чтобы они более быстро отреагировали, если в гидрантах меньше давление ,чем положено.

Ведеться робота із персоналом, який обслуговаватиме вболівальників у чаші стадіону. Там працюватимуть вісімсот стюардів, волонтери та технічні працівники. А от стосовно правоохоронців, за вимогами УЄФА, на Металісті їх має бути мінімальна кількість.

Василь Хома , заступник голови Харківської облдержадміністрації:

-Они будут как правило находиться за пределами стадиона и будут готовы, если вдруг возникнет какая-то ситуация, реагировать на чрезвычайные ситуации.

Працюють і над упорядкуванням пропускного режиму на головну футбольну арену Харкова. Вже опубліковані і правила проходу на стадіон. Там пояснюється, які речі не можна проносити під час чемпіонату: починаючи від рюкзаків та парасольок до гострих та ріжучих предметів. Стосовно евакуації під час надзвичайних ситуацій, за правилами УЄФА, стадіон мають встигнути звільнити протягом восьми хвилин. Навколо головної арени розробили і правила в`їзду та виїзду для мешканців півторакілометрової зони. Для них передбачили два безкоштовні паркінги з трикратним запасом паркувальних місць.

Олександра Суфіянова, Євгенія Кутнова, Харьковские Известия