На Харьковщину будет привлечено 700 миллионов иностранных инвестиций

03.04.2018 13:51   -
Автор:
Залучення інвестицій у Харківський регіон у розмірі майже сімсот мільйонів гривень – таких домовленостей було досягнуто під час зустрічі голови облдержадміністрації Юлії Світличної з іноземними інвесторами. А передував такому результату, за словами керівника області, майже рік перемовин, що таки увінчались успіхом. Загалом інвестиційний проект рорахований на 2-3 роки і вже розроблено поетапний план його реалізації. 
 
Юлія Світлична голова Харківської облдержадміністрації 
 
Сьогодні мали дуже конкретну розмову щодо інвестування у дальший розвиток Nestle у Харківській області. Це надасть можливість збільшити виробництво і залучити нові технології, модернізувати потужності, розширити кількість працівників і ще домовились про збільшення заробітньої плати на підприємстві десь в середньому на 15% до кінця 2018 року.  
 
Як зазначили інвестори, для них Харківська область має перевагу серед інших, як регіон, де сконцентровано велику кількість висококваліфікованих кадрів, тому націлені на довгострокову співпрацю.
 
Ансгар Борнеман представник іноземного інвестору
 
Ми маємо намір розвивати наше виробництво, це стосується і його модернізації, і поліпшення якості умов праці, і ефективності, що дасть можливість виготовляти конкурентноспроможну продукцію. Сподіваємося, що інвестиції, близько 700 мільйонів гривень, принесуть користь як нашій компанії, так і всій Харківській області. 
 
Саме міжнародній співпраці та залученню іноземних інвестицій на Харківщині і приділяється особлива увага, наголосила в свою чергу губернатор Юлія Світлична, адже перед усім це можливість подальшого розвитку регіону.  
 
Юлія Світлична голова Харківської облдержадміністрації 
 
Це призведе до внутрішньої активності бізнесу, а також підвищення кількості вироблленої продукції, яку можна буде відправляти на експорт.  Ми будемо підвищувати кількість співпраці з іншими іноземними країнами і будемо розголужувати портфель наших замовлень, які буде вироблено тут на Харківщині.