На Харьковщине прошла Слобожанская ярмарка

26.09.2016 14:08   -
Автор:
Більше 350 підприємств з усіх куточків Харківщини. Чотирнадцятий Слобожанський ярмарок виявився масштабним. Захід провели за ініціативи Харківської облдержадміністрації.
 
Юлія Світлична т.в.о. голови Харківської облдержадміністрації
 
Практически 2 тысячи товаров представлены всем харьковчанам для всеобщего обозрения. Ну и конечно с возможностью купить. Каждый желающий может приобрести продукцию непосредственно у производителя по самим низким ценам. Мы подводим итоги урожая в регионе. Урожай хороший. Харьковская область обеспечена всеми продовольственными товарами. Поэтому мы входим в зиму с хорошими запасами.
 
На Слобожанському ярмарку представили свої товари і народні умільці. Для всіх бажаючих вони проводили майстер-класи. Вчили і глечики ліпити, і ковдри плести. Також учасники ярмарку розважали гостей творчими виступами.
 
Ірина Луценко народний депутат України
 
Неможливо будувати державу, якщо ти не знаєш своєї історії, обрядів, культури. Якщо ти не бачиш вишитий код тієї долі, тих можливостей. І взагалі, звідки той дух. Так от Слобожанський Ярмарок – це концентрація отого українського, за що стоять наші хлопці. Ми бачимо, яка багата наша земля, які сильні і спокійні люди. Вони впевнені в тому, що все добре буде на Україні.
 
Під час ярмарку провели різноманітні конкурси. Серед найвидовищних – це обрання найкрасивішого короваю.
 
Юлія Світлична т.в.о. голови Харківської облдержадміністрації
 
По итогам конкурса караваев мы передадим часть в военный госпиталь для ребят, который проходили военную службу и которые были в зоне АТО. А также часть передадим в Хорошевский гериатрический пансионат. Часть продуктов, которые представляют сегодня районы, будет передана в детские дома.