На Харьковщине прошел военно-патриотический фестиваль «Захисник України – Крилаті вовкулаки»

19.06.2019 13:52   -
Автор:
На Харківщині пройшов військово-патріотичний фестиваль «Захисник України – Крилаті вовкулаки». До гостей заходу, який проходив на базі аеродрому «Коротич», приєдналася голова Харківської облдержадміністрації  Юлія Світлична. Урочистості присвячені загиблим Героям України, харків’янам Василю Мельникову і Івану Литвинову.
 
Юлія Світлична голова Харківської облдержадміністрації 
 
Вже вчетверте проходить фестиваль "Крилаті Вовкулаки", і обласна адміністрація традиційно підтримує  такі заходи, які надають можливість підтримати військових, загалом патріотичне виховання дітям, адже ми цим займаємося комплексно. В області створена програма патріотичного виховання, яка реалізується разом із фахівцями, разом із громадськістю, і звичайно закладами освіти. Ми постійно співпрацюємо для того, щоб оновлювати програму, для того, щоб залучати нові можливості і для того, щоб дітям було цікаво навчатись.
 
Звертаючись до учасників та гостей фестивалю, керівник області Юлія Світлична  наголосила на безцінному внеску захисників України в те, що ми маємо змогу проводити подібні заходи під чистим небом.
 
Юлія Світлична голова Харківської облдержадміністрації 
 
Наша держава переживає дуже важкі часи. І найголовніше у ці важкі часи – триматися один одного, підбодрювати, надавати сил,  і вірити у нашу силу, і вірити у нашу спільну перемогу. Сьогоднішній день дуже спекотний із чистим небом. Але ми з вами розуміємо ціну чистого неба.  Саме ціну свого життя поклали герої України і захисники України. Які сьогодні також разом із нами, сьогодні роблять все для того, щоб зміцнити нашу славну державу, для того, щоб показати нашому підростаючому поколінню, що таке сила честь і характер.
 
Так у рамках фестивалю для всіх відвідувачів – показові виступи парашутистів-десантників, виставка собак, виставка авіамоделей. Глядачам продемонстрували навички поведінки зі зброєю, були і показові виступи з рукопашного бою та виступи Слобідського козацького війська. Також проходили і практичні заняття з польової медицини і політ на повітряній кулі.
 
Дмитро Гурін керівник Харківського військово-патріотичного десантно-спортивного клубу 
 
Велика подяка губернатору нашому Світличній Юлії Олександрівні, що вона допомагає нам у цьому заході.