На Харьковщине продолжают реализацию проекта Энергия света”. Новые фонари повились в Дергачевском районе

25.05.2018 16:47   -
Автор:
В області триває програма, "Енергія світла", яка реалізується за ініціативи голови Харківської облдержадміністрації Юлії Світличної. Освітлення встановлюють як в районних центрах, так і у невеликих селищах.  У Малих та Великих Проходах з новими ліхтарями тепер чотири вулиці, це близько п’яти кілометрів доріг вже зі світлом. 
 
Андрій Парамонов начальник Управління паливно-енергетичного комплексу ХОДА
 
На сегодняшний день мы осуществили работы в Дергачевском районе полностью  строительно-монтажные – это в четырех населенных пунктах: Кочубеевка, Дергачи, Большие и Малые Проходы.
 
Загалом у Дергачівському районі встановили 106 сучасних ліхтарів. Нове обладнання є енергоефективним, а також антивандальним, а завдяки спецконструкції взимку воно не буде потерпати від намерзання снігу, зазначають в облдержадміністрації. А до кінця року проект "Енергія світла" реалізують у ста населених пунктах Харківщини. Під час зустрічі з представниками компанії, що займається продажем обладнання для енергозбереження, губернатор Юлія Світлична  висловила впевненість, що проект буде реалізований, адже це не лише комфорт мешканців, а й заощадження коштів.
 
Юлія Світлична голова Харківської облдержадміністрації
 
Ми впевнені, що спільними зусиллями і, готуючи професійні кадри і надихаючи інший бізнес щодо долучення до соціальних, наукових, а також економічних проектів і, безумовно, запроваджуючи нові технології, які на сьогоднішній день всюди використовуються, і в селах теж повинні використовуватися, тому що це безпека, тому що це економія, тому що це наше майбутнє. Ми поклали собі за мету за найближчі чотири-п’ять років зробити освітлення в найвіддаленішому куточку кожного району Харківської області. Тобто села повинні мати світло. Деякі села зовсім ніколи не були освіщені, і люди не мали можливості побачити свою вулицю при світлі ліхтаря.