На Харьковщине отправили первых контрактников в учебные центры

10.01.2017 14:03   -
Автор:
Руслан Ненаденко з Луганську. Вже два роки мешкає у Харкові. Він підписав контракт та став військослужбовцем.
 
Руслан Ненаденко військовослужбовець Збройних Сил України 
 
Думаю, чого мої брати там, а я саме тут, треба допомагати. Мене так виховали, що я народився в Україні і неважливо де я, це моя позиція. 
 
Серед перших цьогорічних контрактників і Марина Криворотенко. Вона покинула роботу, адже теж має бажання служити. Мати вибір Марини схвалила, тепер дівчина сподівається, що і пишатиметься нею. 
 
Марина Криворотенко військовослужбовець Збройних Сил України 
 
Захотелось пойти в армию, у меня брат служил срочную службу, очень много знакомых, которые служат и услышала от друзей, от знакомых о том, что можно призваться и хочу вот призваться на воинскую службу по контракту.
 
Перші сорок бажаючих служити за контрактом спочатку відправляться до навчальних центрів, отримають військову професію, а вже потім їх розподілять по військових частинах.  
 
Олександр Томашевський начальник відділу комлектування та призову, підготовки до військової служби 
 
 Різного віку кандидати, є і дівчата, приблизно відсоток, один-два, це дівчата. Спеціальності в них йдуть – це повара, медики більшість, зв'язківці. Оце спеціальності дівчат. Вік різний. Приблизно до тридцяти п'яти- сорока років, приблизно сімдесят відсотків. Решта і за сорок років оцих тридцять відсотків.
 
Після закінчення новорічних свят, говорить Олександр Томашевський, до навчальних центрів відправлятимуть більше людей. Із плановим завданням мають справитись. Ті, хто нестиме службу у зоні АТО, в залежності від лінії знаходження, отримуватимуть доплату до зарплати.