На Харьковщине новый губернатор

17.10.2016 15:46   -
Автор:
В облдержадміністрації зіблалась вся еліта Харкова і області. Ректори університетів, депутати міта, області та Верховної ради. Президент свою розмову з активом розпочинає з досягнень України в воєнному секторі. Далі про позитивні зміни в децентралізації. 
 
Петро Порошенко Президент України 
 
Сьогодні вирішує громада. Громада має мільярдний ресурс. І сьогодні дороги будуються, і метро будується, і філармонія будується. Це все робиться в умовах війни. Це стало можливим завдяки унікальній співпраці з місцевою владою, з народними депутатами, які демонструють зараз рішучі дії з підтримки позиції децентралізації. І центральної влади. І я дякую Харківщині за таку політику підтримки моєї позиції.
 
Після Петро Порошенко приступає до важливої для Харківщини місії.   
 
Петро Порошенко Президент України 
 
Я хотів би представити нового, вибачте, нову голову обласної державної Харківської адміністрації. Був дуже жорсткий і конкурентний конкурс і його виграла Юлія Олександрівна Світлична. І цей беззаперечний факт вносить беззаперечну корективу, гендерну складову кадрової політики, і я дуже радий, що в колективі голів обласних державних адміністрацій. Нарешті з’явилася фантастична жінка-професіонал, я впевнений, що позитив цього призначення полягає в тому, що поява пані Юлії в великій політиці, а я хочу наголосити, що голова Харківської обласної адміністрації – це вища ліга, це велика політика. Це знаменує прихід нового покоління, яке виросло і сформувалося повністю в часи Незалежності.
   
У своїй першій промові в якості губернатора Юлія Світлична подякувала за довіру очолювати особливий регіон в особливий час. Пообіцяла і надалі примножувати досягнення області у всіх сферах. І не лише на регіональному, а й на міжнародному рівні. 
 
Юлія Світлична голова Харківської облдержадміністрації 
 
Нам казали, що міжнародні партнери підтримують лише на словах. Інвестицій не буде. З прифронтової області взагалі всі підуть. Але за обсягом іноземних інвестицій залучених цього року Харківщина поступається лише столиці України – місту Києву. І саме тому, Вельмишановний пане Президенте, головний пріоритет нашої роботи – це результат, а не гучні слова. Адже тільки реальні справи дозволять дивитися в обличчя людям. 
 
Петро Порошенко Президент України 
 
Я наголошую що я тішуся цьому. Вдячний кожному з вас. Вдячний обласній раді. Вдячний міській раді. Вдячний Ігорю Львовичу, який достойно представляє разом з Борисом Євгенієвичом Слобожанщину в Президентській адміністрації. І впевнений, що маючи таку голову ОДА. Харківщині дуже пощастило з Юлією Олександрівною Світличною.