На Харьковщине начали строить первый в истории региона хлебобулочный комбинат, который будет экспортировать свою продукцию

01.06.2018 14:19   -
Автор:
Площею у 12 тисяч квадратних метрів, більше десятка робочих ліній та тисяча робочих місць. На Харківщині почали будувати нове хлібопекарське підприємство. Такого в Україні ще немає. На заводі вироблятимуть заморожені сорти хлібу та напівфабрикати. Для цього встановлять краще європейське обладнання. У закладанні першого каменю взяла участь губернатор Юлія Світлична. Вона зазначила, що обласна адміністрація завжди буде партнером відповідальному бізнесу. 
 
Юлія Світлична голова Харківської облдержадміністрації 
 
Підтримуємо промислове підприємство на Харківщині і підтримуємо інвесторів, які розвивають це підприємство, яке буде створювати робочі місця, а нагадаю, що на цьому заводі буде створено тисячу робочих місць. Підприємство, яке буде сплачувати заробітню плату, а середня заробітня плата тут буде складати десять тисяч гривень, підприємство, яке забезпечує гарні умови для виробництва всіх харків'ян і співвітчизників, які будуть працювати на цьому підприємстві. Підприємство, яке буде сплачувати податки до бюджету для того, щоб область розвивалась. Головною такою новиною є теж, що із розвитком хлібопекарської галузі та будівництвом цього заводу ми домовилися, що на соціальні сорти хлібу, на десять основних сортів, які користуються попитом, ціна не буде підвищуватись впродовж одного року.
 
З партнерами, які постачатимуть обладнання для роботи заводу, були підписані меморандуми. Будівництво нового комплексу – це важливий результат дворічної співпраці між Національною асоціації промислового хлібопекарства та облдержадміністрацією. 
Іноземні партнери відзначили, що хлібопекарський комбінат такого рівня дозволить залучити на Харківщину нові інвестиції. Більше того, у всьому світі знатимуть про можливості регіону, про місцевий відповідальний бізнес, а ще про позицію влади всіх рівнів, яка створює комфортні умови для підприємців. 
 
 
Джозеф Стріт президент Міжнародної асоціації промислових хлібопекарських підприємств 
 
Коли буде будуватись завод, ми можемо стикнутися з багатьома труднощами, але все це робиться для того, щоб Харківська область побачила ще більше якісних хлібобулочних виробів. Це мій перший наш довсід роботи з українським підприємством і я дуже радий, що це саме це підприємство, я вірю в успіх і запорука цього – триматися разом та вірити у майбутнє.