На Харьковщине активно берутся за неоформленных сотрудников. Контролирующие органы огласили масштабную проверку

21.09.2018 13:59   -
Автор:
Харківська область – одна з лідерів в Україні за кількістю непрацевлаштованих працівників. Такі дані озвучили у Кабінеті Міністрів. 
 
Олена Петренко заступник начальника ГУ Держпраці у Харківській області 
 
Найбільш проблемними галузями виявилися будівницвто, торгівля, охоронні послуги, готельно-ресторанний бізнес. Саме там зафіксована найбільша кількість нелегальних і не оформлених належним чином працівників. В регіональному розрізі лідирують – Харківська, Київська, Івано-Франківська, Одеська області. Це значить, що в цих областях виявлена найбільша кількість неоформлених працівників.
 
Юрій Шпарага директор Департаменту соціального захисту населення ХОДА
 
Тіньова зайнятість, якщо брати по фізичним особам в Харківській області приблизно вона сьогодні дорівнює 220 тисячам осіб. В минулому році ми говорили про 320-340, в цьому році, я думаю, що це близька цифра до істини, яка зайнята у тіньовому секторі.
 
Саме тому вже з п'ятого жовтня у регіоні та в країні вцілому за роботодавців збираються взятись активно. Масштабні перевірки анонсували у фіскальній службі. Кажуть – ходитимуть без попереджень. 
 
Сергій Благий начальник управління податків та зборів з фізичних осіб ГУ ДФС у Харківській області
 
Мы, на сегодняшний день, уже в ходе контрольно-проверочных мероприятий легализировали больше 2200 наемных работников. Это в 5 раз больше, чем в прошлом году. Но для более эффективной работы нужно взаимодействовать всем контролирующим органам.
 
У результаті цього, зазначив Сергій Благий, до бюджету вдалось додатково повернути більше двох з половиною мільйонів гривень. Тим часом працівники теруправління держпраці з початку року вже склали адмінштрафів на суму майже шістдесят чотири мільйони гривень. Там нагадують – за неоформленого працівника санкція сягає майже ста сімнадцяти тисяч гривень, а за недопуск із перевіркою – триста сімдесят дві тисячі гривень.