На Харківщині збільшилась кількість пожеж. Головна причина займань – людський фактор

02.09.2020 14:25   -
Автор:
Рятувальники Харківщини б'ють на сполох, через велику кількість пожеж. Інформують – протягом минулої доби 44 рази виїжджали на ліквідації займань, пов’язаних з горінням сухої трави, очерету та сміття. Їхня загальна площа склала близько 11 гектарів. 4 випадки займань зафіксовані у Харкові та 40 в області.
 
Чи не єдиною причиною виникнення пожеж на відкритих територіях є людський фактор.
 
Як бачимо, попередження рятувальників справджуються, а легковажне ставлення до їхніх порад призводить до катастрофічних наслідків. 
 
Тож, зважаючи на загрозу виникнення загорянь під час підвищення температурних показників, рятувальники Харківщини звертаються до населення з проханням не провокувати пожежі на відкритих територіях та дотримуватися елементарних правил безпеки під час відпочинку на природі. Тим більше, що найближчими днями у південних, центральних, східних областях, до яких входить і Харківщина – надзвичайний рівень пожежної небезпеки.
 
Категорично забороняється:
 
– створювати смітники та спалювати відходи;
– розводити багаття у лісі та лісопосадках;
– палити, кидати у лісі та лісопосадках непогашені сірники та недопалки;
– залишати у лісі просочене бензином, гасом, мастилом або іншими горючими речовинами ганчір’я;
– спалювати стерню та рослинні залишки на сільськогосподарських полях;
– дозволяти дітям бавитися із сірниками та запальничками.
 
Шановні громадяни! Якщо ви помітили займання в лісах, посадках та на відкритих територіях, негайно телефонуйте за номером "101".
 
Пам’ятайте, що лише дотримання елементарних правил пожежної безпеки застереже від трагічних наслідків та матеріальних збитків.