На Харківщині підбили підсумки оздоровчої кампанії 2012

07.11.2012 18:13   -
Автор:

Цього року Харківщина за відпочинком малечі посіла перше місце серед інших областей України. Умови створені в таборах були ліпші, ніж торік. Обійшлося без серйозних нарікань з боку перевіряючих і з боку батьків. Не було і жодних випадків харчового отруєння. Але деякі прогалини все ж мали місце, кажуть санлікарі. Так, протягом оздоровчої кампанії від роботи відсторонили сімдесят п'ять працівників таборів, які страждали на небезпечні інфекційні хвороби.

Тетяна Колпакова головний санітарний лікар Харківської області

-Но самое главное, что за оздоровительный период текущего года в Харьковском регионе не было зарегистрировано эпидосложнений  в учреждениях отдыха и оздоровления.

 Вбереглись в таборах і від пожеж. Усі заклади подбали про антипожежний інвентар. Та в одному з закладів Нововодолазького району порушення таки знайшли. Там розпочали роботу без дозволу на це служби держтехнагляду. У цілому ж оздоровчий сезон в профільному міністерстві оцінили позитивно і завтра починається підготовка до наступного, повідомив губернатор Михайло Добкін.

Михайло Добкін голова Харківської облдержадміністрації

-Материально-техническая база требует улучшения ну наверное 90% лагерей. над этим необходимо работать собственникам лагерей и органа местной власти. Мы должны вернуть все те лагеря, которые по разным причинам не работали в этом году и недопустить случая когда кто-либо не открылся из тех, кто работал.

Усього на оздоровчу кампанію цього року витратили більше 180 мільйонів гривень, це чи не удвічі більше ніж торік. Завдяки цьому вдалося охопити відпочинком близько двохсот тисяч дітлахів.

Олександра Суфіянова, Сергій Перець, Харьковские Известия.