На Харківщині найближчим часом тепло і дощитиме

30.10.2012 18:27   -
Автор:

Опадів в три рази більше ніж очікувалось, а середня температура місяця плюс 11 градусів при нормі 7. Втім цей теплий і дощовий жовтень не увійде до синоптичної книги рекордів, синоптики зазначають, така погода далеко не аномальна, подекуди температура повітря в окремі роки трималась на більш високих позначках. І надалі їх прогнози теж доволі оптимістичні. Кажуть, у городян ще буде можливість насолодитися традиційною осінню. В свою чергу, у багатьох харків'ян настрій тільки на погожі сонячні дні.  

Вікторія домогосподарка

-Солнце яркое, жёлтые листья, красоту осеннюю . А сейчас пасмурно, плохо, настроения особого нет.

Олександр викладач

-Ну вобще хочется один день дождь, следующий день солнце, чтобы каждый день было что-нибудь новенькое.

Втім нічого нового синоптики не віщають. Найближчим часом, кажуть, ні спеки, ні сильного похолодання не передбачається і Харківщину снігом не завалить. Як і раніше дощитиме і буде відносно тепло.

Євгенія Ляшенко завідувач сектору метпрогнозів ХРЦГМ

-Завтра мы ожидаем ночью и утром дождь, днём без существенных осадков. 1-2 ноября у нас без осадков. Погоду будет обуславливать антициклон. Ну а вот 3-4 ноября опять у нас дождливая погода. Ночью у нас  где-то 4-9, 5-10 тепла, а днём 7-12.

А за тривалими прогнозами гідрометцентру з 5-го по 9-те листопада температура всередньому буде близько плюс 10-ти градусів, йтимуть дощі , 10-го можливо подекуди навіть з мокрим снігом. І тільки потім ненадовго встановиться знову суха погода з денними температурами плюс 5-6 градусів. Впевнитися в цьому – тепер  тільки справа часу.

Анжела Сушко, Євген Шинкаренко, Харьковские Известия.