На Харківщині готуються до сімдесятої річниці визволення області від фашистсько-німецьких загарбників

29.01.2013 19:13   -
Автор:

Святкування сімдесятої річниці на Харківщині розпочнуть з естафети пам'яті "Слава визволителям України". Під час неї копію Прапора Перемоги та символічні гільзи, наповнені землею, передаватимуть від района до района.

Анатолій Хіневич  голова Харківської обласної організації ветеранів України

-Мы с первого февраля стартуем с районного центра Боровая, откуда началось освобождение Харьковской области, которая пройдет в три этапа, потому что Харьковская область освобождалась в три этапа. С первого февраля по 10 февраля был освобожден ряд районов Харьковской области.

Другий етап естафети проходитиме з сьомого по двадцять третє серпня. Період, коли від фашистів було звільнено Богодухів та Харків. Третій – розпочнеться дев'ятого вересня і завершиться на день визволення всієї області – дев'ятнадцятого вересня. Та крім естафети пам'яті, на мешканців області чекає багато інших заходів.

Володимир Зінченко начальник управління внутрішньої політики та зв'язків з громадськістю ХОДА

-Семидесятилетие со дня трагических событий на переезде Филипповка, где вы знаете 14 февраля 1943 года было заживо сожжено около двухсот красноармейцев. В этом году именно по инициативе ветеранских организаций мы впервые проводим это мероприятие именно 14 февраля, раньше оно проводилось пятого мая по инициативе покойного героя Советского Союза Остащенка.

Протягом року в усіх районах області проводитимуться учнівські конференції, семінари та тематичні уроки в школах, присвячені темі перемоги. Також приділятимуть увагу і пам'ятникам загиблим у Великій Вітчизняній війні, їх приводитимуть у порядок і реконструюватимуть і цьогоріч.

Віктор Кітанін директор Департаменту комунального господарства

-Еще миллион выделен бюджетных средств и мы практически заканчиваем приведение всех объектов, которые находились на территории города Харькова.

Заходи, присвячені сімдесятій річниці визволення Харківщини від фашистів, проводитимуться також в рамках міжнародного кінофесту "Харьковская сирень". Для цього організують спеціальну секцію "Пам"ять", де демонструватимуть фільми на воєнну тематику.

Олександра Суфіянова