На фронті комунальних справ. Харків не тільки тримає оборону, а і рухається вперед (відео)

11.08.2022 18:36   -

Іноді й без вихідних: незважаючи на небезпеку, харківські комунальники щодня працюють у кожному районі прифронтового Харкова. Тривають поточні та відновлювальні роботи. Крім того, працівники комунальних підприємств облаштовують укриття в будинках харків’ян та прибирають наслідки обстрілів, в той же час не припиняються і роботи з озеленення міста, і головне Харків активно готується до зими.

Так в Основ’янському районі працівники разом із волонтерами продовжують підготавлювати два тимчасових укриття у підвалах будинків. А лише за два місяці в районі облаштували вже 64 шістдесят чотири підвали. Тритину з них привели до ладу місцеві мешканці. Наразі усі ці укриття охайні, чисті та із освітленням.

Тим часом роботи тривають і в Немишлянському районі. Зокрема, в багатоповерхівках на вулиці Амосова та Танкопії комунальники відновлюють покрівлі багатоповерхівок. Крім того, у будинках працівники облаштовують сходи біля вхідних груп та укріплюють навіси на під’їздах.

А от у Новобаварському районі комунальники усувають наслідки ворожих обстрілів і відновлюють житловий фонд, який постраждав від «прильотів». Зокрема, робітники КП «Харківспецбуд» виконують поточний ремонт дахів на Полтавському шляху.

Закривають і розбиті від обстрілів вікна на проспекті Героїв Сталанграда, переулку Забайкальському та вулиці Фонвізіна. А працівники комунального підприємства «Харківзеленбуд» ще й прибирають сухі та повалені від вітру дерева. Тож без уваги комунальників не залишається й Слобідський район.

Приводять до ладу й постраждалі від російської агресії будинки в Холодногірському районі. Крім того, тут ще й ремонтують асфальтобетонне пориття.

У свою чергу, працівники «Харківських тепломереж» активно готують місто до зими. Без вихідних спеціалісти замінюють потрощені трубопроводи, укладають асфальт над теплотрасами, а також – розміщують передвіжні котельні. Наразі, зазначили на підприємстві, їх встановили вже дванадцять, залишилося ще п’ять. Ці котельні, пояснили робітники, автономно подаватимуть тепло до окремих будівель.

Ніколь Костенко та Андрій Пакулов