На Двуречанщине жители с. Пески сами обустроили храм

06.06.2019 13:02   -
Автор:
Цей невеличкий храм у селі ПіскИ, що на Дворічанщині, гордість жителів. Вони облаштували його власними силами, цим і пишаються та завжди запршують гостей до місцевої святині. От і цього разу народному депутату України Дмитру Шенцеву повідали історію походження храму. Кажуть, колись у селі була церква, але ще у 60-их роках вона згоріла. І весь цей час прихожан не залишало бажання мати свій приход. І як тільки з"явилась така можливість всією громадою взялися за устаткування храму, що, як і колишній, тепер носить назву Свято-Вознесенський. 
 
Микола Крамаров староста Свято-Вознесенського храму (с.Піски, Дворічанський район)
 
Благодаря нашим жителям, когда кто-то имел какие-то родственные связи ещё при старой церкви, они сохранили все эти иконы. табличку сохранили. Свято-Вознесенский храм. 1903 год. 
 
Дмитро Шенцев переконаний, що у відновленні на селі православної святині, громаді перед усім допомогла єдиність в прангненні відродження історичного насліддя.
 
Дмитро Шенцев народний депутат України 
 
Радостно видеть такие населённые пункты, отдалённые села, когда люди не обращались, не просили, а просто пригласили посмотрите как у нас получилось, мы вот недавно сделали. Поддерживая сегодня веру мы поддерживаем в наших людях и духовность и все заповеди Господни они ведь не только для чистоты веры, они для чистоты жизни, для нас самих, для нашего общества очень важны. 
 
А відновлення духовних цінностей, нардеп, вважає за свій обов"язок. 
 
Дмитро Шенцев народний депутат України 
 
Когда людей людей и общество раздирают, разделяют, призывают к насилию, нетерпимости, вседозволенности. Очень важно, что есть такие люди и места, такие опорные пункты, где прославляется другое, терпимость, всепрощение, любовь к ближнему. Только любовь созидает, только прощение может сохранить в единстве наше общество.  
 
Наразі вже багато років у Благодійному фонді Дмитра Шенцева діє програма "Відродимо всім світом", що передбачає постійну, системну роботу на церковних теренах. Та й сам нардеп особисто за покликом душі допомагає відродженню святих місць на Харківщини, створенню нових церков і капличок, проведенню реконструкції та капремонтів вже діючих храмів.