На два дні Харків занурився у музику минулого сторіччя

22.09.2012 14:36   -
Автор:

За традицією фестиваль розпочинають з історії життя видатної співачки. Від перших кроків на любительській сцені до всенародного визнання. І наче на концерті артистки у залі лунає легендарний хіт Клавдії Шульженко.

-И пусть со мной нет сегодня любимой-родной.

Також вшанували пам"ять колег Клавдії Шульженко, народних артистів, які пішли з життя.

Та головна мета фестивалю – знайти та підтримати нові таланти. Юрій Рибчинський незмінний член журі за цей час чимало гідних конкурсантів зустрів.

Юрій Рибчинській співголова журі

-Конкурсанты многие запомнились и я думаю, что так как наша страна славится не только чернозёмом, но и талантливыми актёрами, певцами, я думаю, будут открытия и на этом фестивале.

На нього приїхали двадцять чотири учасника з України, Росії та країн близького сходу. Надія Мироводова – артистка з міста-героя Севастополя, участь в заході приймає вже вдруге. У свої двадцять чотири роки вона лауреат двадцяти міжнародних фестивалей. Готувалася до цього конкурсу ретельно, від вибору пісень до сценічного образу та костюмів.

Надія Мироводова учасниця з міста Севастополя

-Шесть лет перерыва фестиваля, было время подготовиться, выбирала сильные голосовые песни и разные по жанру, то есть где одна веселая, передает актёрское мастерство, актёрскую игру вокалиста, а вторая более голосовая,эмоциональная, я выбрала лирическую , про любовь.

Усі учасники – лауреати, дипломанти. Рівень фестивалю підтримують високим. Конкурсна програма з двох відділень. Перше – це пісня з репертуару Клавдії Шульженко. Другий етап конкурсу – композиція на вибір. Призовий фонд підігріває боротьбу. Гран-прі конкурсу – п"ять тисяч долларів, перше місце – три тисячі. Є і приз глядацьких симпатій – п"тсот доларів. Судитимуть виступи експерти об"єктивно за усіма крітеріями .

Тетяна Вєркіна співголова журі

-Первым делом, это наличие голоса, и умение этим голосом выразить самые тонкие, самые удивительные нюансы каждого слова, каждого звука. Я уверена, что они нам принесут радость, и мы обнаружим тех людей, которые будут продолжать великое дело развития эстрадной песни у нас в Украине.

І ось випробування позаду. Залишився лише гала-концерт і найхвилюючий момент – оголошення переможців. Шість чоловік посіли три призових місця. Хто ж стане абсолютним переможцем.

-Гран-при – Виталий Лошков, город Харьков.

Фестиваль закінчено. Переможців визначено. А пам"ять залишається в серцях учасників, гостей та журі. Про ту жінку, яка стала музою цього фестивалю.

Світлана Горбунова-Рубан засутпник Харківського міського голови з питань охорони здоров'я та соціального захисту населення

-Это великое счастье, что в этом городе родилась и оставила в нём свой неповторимый след такая великая женщина соврешенно удивительная певица и актриса Клавдия Ивановна Шульженко.

Тимофій Кохан заступник міністра культури України, член журі

-Самое главное – что мы будем поддерживать и лауреатов конкурса, чтобы те люди, чья творческая дорога будет отмечена ещё наградами или дипломами этого фестиваля, чтобы в дальнейшем их судьба под взглядом и министрества культуры и мы могли бы помогать им в дальнейшем самореализоваться.

А в тих, хто хоче випробувати свої сили у наступному фестивалі імені Клавдії Шульженко є три роки, аби підготуватися та перемогти.