На Центральном рынке готов новый терминал Автостанции №2

26.11.2014 17:47   -
Автор:

Район Центрального ринку. Провулок Піскуновський. До Нового року тут планують відкрити новий термінал Автостанції №2. Його Харків запланував будувати в рамках міської програми розвитку інфраструктури. Для того аби розвантажити транспортний потік та додати зручностей для пасажирів. Так місто знайшло інвестора. В рамках приватно-державного партнерства, яке активно реалізується в Харкові. Зараз термінал вже готовий під ключ. Накриті виходи на платформи, вуличні каси і зручна розв'язка для автотранспорту. Так виглядає новий термінал напрямків приміського та міжміського сполучення Харкова.

Олександр Счисльонок головний інвестор будівництва

До 12 платформ. Пассажиропоток по отношению к той автостанции, которая действует на сегодняшний день будет только увеличен. Комфорт для пассажиров будет изменен кардинально в лучшую сторону. Большой зал ожидания, теплый зал ожидания. Касс предусмотрено, те которые в ручном режиме – семь касс. И так же планируется до десяти терминалов автоматического обслуживания.

В залі очукуання вже встановили крісла для пасажирів. Всередині автостанції тепло. Пахне свіжою фарбою. Приміщення для зручності городян та гостей Харкова облаштовані сучасними вбиральнями. Крім того є і кімната матері та дитини з душовою кабіною. За словами інвесторів, звести термінал вдалось менше ніж за півроку. Будували за сучаними технологіями, що дозволятимуть економити.

Олександр Счисльонок головний інвестор будівництва

Здесь реализована система отопления, которая позволяет снизить вдвое потребление газа. Это новая германская система – инфракрасных отопителей. Освещение светодиодное позволяет сэкономить в пять раз потребление электроэнергии.

Для того, аби автотранспорт без проблем міг курсувати, дорожники прилеглу вулицю капітально відремонтували.

Олександр Счисльонок головний інвестор будівництва

Год назад здесь лежали старые рельсы. Не было фактически асфальтного покрытия. Сейчас она полностью приведена в порядок. Далее эта улица должна быть продлена до Полтавского шляха, для того, с тем, чтобы поток автобусов мог заходить с Клочковской.

Такий термінал в Харкові вже не перший. На Холодній Горі він працює вже понад чотири роки. І його переваги – а це і зручність очікування автобусів, і інформування пасажирів через табло, і відокремлення його від дороги, все це вже давно оцінили і городяни, і гості міста.