На базе Валковского лицея сформируют опорную школу

19.07.2016 15:29   -
Автор:
Валківський ліцей імені Олександра Масельського. Вже з нового навчального року він стане опорною школою. Тобто цей навчальний заклад у рамках національної реформи освіти оснастять всім необхідним для сучасного навчального процесу.
 
Віра Грехова директор Валківського ліцею ім. О. Масельського
 
Буде закуплено 2 лінгафонних кабінети для вивчення іноземної мови. також будуть обладнані кабінети фізики, хімії, історії, української мови, математики. Крім того, придбане сучасне обладнання для кабінету захисту вітчизни. В сучасне обладнання будуть входити мультимедійні проектори, мультимедійні дошки, ПК і програмне забезпечення.
 
Крім того, в холі ліцею встановлять інформаційно-аналітичний кіоск. Він надасть можливість учневі отримати будь-яку інформацію: від розкладу уроків до додаткових матеріалів від учителів. Окрім нового обладнання та професійних кадрів, підкреслила перший заступник губернатора Юлія Світлична, у Валківському ліцеї з"явиться новий транспорт для підвозу школярів. Гроші на ці та інші потреби, запевнила вона, вже є.
 
Юлія Світлична перший заступник голови Харківської облдержадміністрації
 
Школьный автобус приедет в эту школу в сентябре-октябре месяце. Школы, которые рядом, они остаются. Мы посмотрим, насколько мы сможем оптимизировать их для того, чтобы качественно и эффективно использовать государственные средства. Могу однозначно сказать, что на поддержку опорной школы из государственного бюджета уже выделено 3,5 миллиона. На них будет куплено новое оборудование. Из областного бюджета также выделены средства на покупку школьного автобуса, кабинета географии и мелкого ремонта. И районный бюджет также подключается и своими силами также осуществляет мелкий ремонт данной школы.
 
Загалом же до початку нового навчального року у Харківській області створять 7 опорних шкіл.