“Ми в змозі відродити післявоєнний Харків”, – міські будівельники

14.08.2022 17:25   -

Харків переживав різні часи. Складну окупацію у 1940-х. А далі післявоєнне відродження. І саме будівельники підіймали його з руїн. Його відбудували і перетворили на величний Харків. Сучасний і прогресивний український мегаполіс. Таким він був до повномасштабного вторгнення.

2022–й став найболючішим роком для Харкова і всіх тих, хто багато років будував і розвивав місто. Оскільки все те, над чим працювали харківські спеціалісти – руйнується ворогом. Тисячі будівель розбомблені та пошкоджені. Від будинків містян, об’єктів соціальної сфери до адміністративних будівель, на яких свій відбиток залишив так званий “руський мір” зі своїми “асвабадітєлями”.

І якраз саме будівельникам доведеться все це знову відроджувати і підіймати місто з руїн. 14 серпня їх професійне свято. Міський голова подякував всім харківським будівникам за їхню працю , стійкість і відданість місту.

ІГОР ТЕРЕХОВ ХАРКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА

Я всегда с глубоким уважением и трепетом отношусь к профессии строителя. В мирное время Харьков демонстрировал чудеса строительства. І все, что было создано, и все то, чем гордился город Харьков, было создано руками строителей, вашими руками. И, конечно, Харьков занимал , да и занимает особое место среди всех городов Украины. Пришла война и опять же строители вышли на передовой фронт, потому что нужно строить фортификационные сооружения, нужно восстанавливать то, что разрушает российский агрессор, нужно восстанавливать жилье, административные здания, больницы, школы, детские садики. И все делается совместными усилиями, вместе с нашими строителями.

Харківські будівельники будуть відновлювати. Головне, підкреслюють, триматися єдиним цілим. А для відбудови у Харкова є все.

ВОЛОДИМИР РОССОХА ПРОРЕКТОР З НАУКОВО-ПЕДАГОГІЧНОЇ РОБОТИ ТА МАТЕРІАЛЬНО-ТЕХНІЧНОГО РОЗВИТКУ ХНУМГ ІМ.БЕКЕТОВА

У нас дуже потужні будівельні трести, будівельні організації, у нас дуже потужний науковий потенціал. А це, в першу чергу, навчальні заклади. І саме головне – мені це дуже подобається, що зараз дуже звертається багато уваги молоді. Молодь залучається до різних проектних рішень. Наші фахівці-студенти працюють з комунальними підприємствами міста Харкова, з будівельними організаціями по розбудові міста Харкова. Тому я впевнений, що Харків у майбутньому, якщо ця війна, а я впевнений, що вона повинна скоро закінчитися, ми в змозі ось такою командою відбудувати місто Харків. І Харків буде ще кращим, ніж він був. Тому що ми всі любимо Харків, ми всі харків’яни.

Тому після Перемоги Харків налаштований знову повернути свій історичний код і створити місто майбутнього. А оскільки мегаполіс територіально розміщений біля войновничої країни-агресора, то при відбудові міста, наголосив мер Ігор Терехов, безпека буде головним критерієм.

ІГОР ТЕРЕХОВ ХАРКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА

У нас впереди очень много работы, но я уверен, что после нашей Победы, после того, как закончится война, профессия строителя будет самая-самая востребована среди всех профессий. Я благодарен вам, всем строителям, которые остались в Харькове, которые никуда не уехали и которые сегодня переживают трудное время, но переживают его достойно и достойно справляются с этим. Примите слова благодарности от всех харьковчан. Все это видят, все понимают и я думаю, что День строителя – это особый праздник и для города Харькова. А Харьков мы отстроим. Отстроим все вместе. С праздником Вас!