“Ми тільки працювали на те, щоб у людей була вода”, – «Харківводоканал» повертається до планових робіт

30.03.2023 17:51   -

2022 рік для водоканалівців, які відповідають за стан та справність внутрішньобудинкових мереж став, викликом. Всі заплановані роботи, через повномасштабну війну довелось, кажуть, відкласти, оскільки зазвичай працювали з дефектами та поривами. І там, де необхідні були люди і бригади швидкого реагування для вирішення критичних ситуацій.

ВАЛЕРІЙ ХАРЛАН НАЧАЛЬНИК УПРАВЛІННЯ З ТЕХНІЧНОГО ОБСЛУГОВУВАННЯ ВНУТРІШНЬОБУДИНКОВИХ СИСТЕМ КП «ХАРКІВВОДОКАНАЛ»
Ми в рік війни переробили свої плани. Всі плани змішалися, у нас були плани по поточним ремонтам, а у зв’язку з прильотами, з взривами, з порушеннями конструктивів і внутрішньобудинкових мереж, наша основна ціль була – не робити поточні ремонти, не робити профілактику, а людям успівати подавати воду. Там, де було зруйновано, де були прильоти. І ми міняли кусками. Устраняли аварійні ситуації. Ми тільки працювали на те, щоб у людей була вода і працювало водовідведення.

Але ось вже третій місяць як на «Харківводоканалі» змогли повернулись до планових ремонтів. Зокрема, на внутрішньобудинкових системах транспортування холодної води. У попередні декілька місяців все обстежили. Сформували списки будинків, мережі яких потребують ремонту, більше того, вже й розпочали роботи з заміни труб. Як от на вулиці Греківській.

ВІТАЛІЙ ФЕДІН НАЧАЛЬНИК ОСНОВ’ЯНСЬКОГО РАЙОНУ УПРАВЛІННЯ З ТЕХНІЧНОГО ОБСЛУГОВУВАННЯ ВНУТРІШНЬОБУДИНКОВИХ СИСТЕМ КП «ХАРКІВВОДОКАНАЛ»
Проблема на трубопроводі холодного водопостачання – було близько 10 хомутів. І ми прийняли рішення в рамках технічного обслуговування замінити два під’їзди трубопроводу холодного водопостачання по даному адресу. Тут ми замінили близько 150 метрів трубопроводу холодного водопостачання. У планах у нас близько 30 домів на цей рік. Будемо виявляти проблеми і усувати їх. Цього року ми виконали ремонти на 7-ми об’єктах і у нас залишається 23 об’єкти на цей рік.

І це суто по Основ’янському району. Загалом по місту, кажуть спеціалісти, внутрішньобудинкові мережі планують замінити на більш ніж півтисячі житлових будинках.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

ВАЛЕРІЙ ХАРЛАН НАЧАЛЬНИК УПРАВЛІННЯ З ТЕХНІЧНОГО ОБСЛУГОВУВАННЯ ВНУТРІШНЬОБУДИНКОВИХ СИСТЕМ КП «ХАРКІВВОДОКАНАЛ»
Прильоти бувають, але у нас в Харкові не так. Війна трохи від нас віддалилася на Схід. І ми на цей рік уже запланували в 650 будинках виконати поточні ремонти на внутрішньобудинкових системах холодної води, водовідведення та зливової каналізації. І приблизно ми плануємо під 40 кілометрів замінити трубопроводу.

Заміна систем проводиться в тих житлових багатоповерхівках, мережі яких перебувають в аварійному стані, або там, де часто стаються пориви труб.

ОСТАННІ НОВИНИ