“Ми не будемо чекати кінця війни, щоб почати відновлення Харкова”, – очільниця МЗС Німеччини

11.01.2023 11:30   -

У Харкові – міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок. Першою іноземна делегація відвідує міську дитячу лікарню №16. Саме в цьому медзакладі необхідну допомогу отримує малеча з нирковою недостатністю, онкогематологічною та гематологічною патологіями. Від першого дня війни лікарня працює, а медики не покинули робочі місця. Однак навіть місце, де рятують життя маленьких пацієнтів, російські окупанти обстріляли під час нещадних бомбардувань Харкова.

ІГОР ТЕРЕХОВ ХАРКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА
Буквально декілька кілометрів звідси були російські «Гради», які обстрілювали місто Харків і тому числі – цей Індустріальний район. Було потужне влучання в цю будівлю лікарні. Однак зараз ми вже відновили все це. Було розбито всі вікна, також були порушені частково конструктиви будівлі.

Загалом же, додає Ігор Терехов, різною мірою в місті вже зруйновано 53 мадзаклада. Попри це, зазначає мер, лікарі намагаються вчасно та якісно допомагати всім пацієнтам.

МАТИ ПАЦІЄНТКИ КНП «МІСЬКА ДИТЯЧА КЛІНІЧНА ЛІКАРНЯ №16» ХМР
Ми пишаємося нашими лікарями, медпрацівниками, дякуємо нашому міському голові. І низький уклін нашим воїнам, які кожного дня наближаються нашу перемогу.

На думку Анналени Бербок, наразі стратегія російської армії полягає саме в руйнуванні інфраструктури. А це загрожує українцям залишитися під час зими без світла, води та опалення. Саме тому, зазначає міністр, гаяти часу – неможна. Уже зараз треба допомагати Україні не лише захищатися від рф, а й звільняти окуповані території.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

АННАЛЕНА БЕРБОК ФЕДЕРАЛЬНИЙ МІНІСТР ЗАКОРДОННИХ СПРАВ НІМЕЧЧИНИ
Щодо відновлення, то ми за останні місяці прийняли дуже важливе рішення. Йдеться про те, що ми не будемо чекати кінця війни, щоб почати відновлення. А саме з того моменту, коли руйнування трапляються. Тому ми тут саме в Харкові хочемо допомогти шляхом партнерства між містами. Містом-партнером Харкова – це Нюрнберг – іде підтримка дитячої лікарні, інших медзакладів. І, крім того, ми допомагаємо із розмінуванням. І я говорила про 20 мільйонів. Це стосується і Харкова.

Також Харків відвідав і міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба. Гуманітарна та фінансова підтримка, яку надає Німеччина, наразі вкрай важлива, але необхідна і зброя. У тому числі – сучасні танки, наголошує міністр.

ДМИТРО КУЛЕБА МІНІСТР ЗАКОРДОННИХ СПРАВ УКРАЇНИ
Я не маю сумнівів, що Україна отримає німецькі танки «Leopard». Ці танки потрібні для того, щоб звільнити українські міста та села, які все ще перебувають під російською окупацією і врятувати їх від тих руйнувань, які ми бачили на Салтівці, яку розстрілювали із артилерії, із танків, із РСЗВ.

Кулеба додав, що спільними зусиллями таки вдалося повернути Харків на дипломатичну мапу світу. А цей візит іноземної делегації, на його думку, матиме широкий резонанс не лише у Німеччині, а й в усій Європі. Адже Харків зараз яскраво демонструє, на що здатна ворожа агресія – руйнування та смерть принесли місту російські загарбники. Тож, сподівається Кулеба, побачивши це на власні очі, Анналена Бербок, допоможе активізувати ще більше підтримку міжнародних партнерів.

ОСТАННІ НОВИНИ: