Можлива атака від РФ, підтримка США та землетруси у Туреччині – головне за ніч

21.02.2023 11:40   -

23 та 24 лютого може бути кілька хвиль атак з боку Росії. Про це повідомив спікер Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат. За його даними готуються деякі можливі провокації. Тому можна очікувати кількох хвиль атак на ці дати. Очікувати потрібно і на нестандартні дії ворога та можливе загострення.

Білий дім виділив новий пакет допомоги для України на $460 млн. До нього увійдуть:

  • снаряди для HIMARS;
  • протитанкові системи Javelin;
  • машини групи вогневої підтримки піхоти Bradley;
  • прилади нічного бачення та інше обладнання.

Португалія готова відправити танки Leopard 2 до України у березні. Про це повідомляють у Міноборони країни-партнера. Відомо, що рішення було прийнято в рамках поточних контактів із союзниками та партнерами.

Президент США Джо Байден після відвідин Києва прибув до польського Перемишля. Після цього він відправиться до Варшави й там зустрінеться з польським лідером Анджеєм Дудою. Попередньо, у Байдена та Дуди запланована зустріч тет-а-тет, а після відбудеться прес-конференція.

Близько 30 країн офіційно виступили проти допуску російських та білоруських спортсменів на Олімпійські ігри-2024 у Парижі навіть у нейтральному статусі. Про це йдеться у їхньому спільному листі на адресу Міжнародного олімпійського комітету, повідомляє Associated Press. Серед підписантів, зокрема США, Великобританія та держави ЄС. У документі уточнюється, що країни-підписанти не підтримують дискримінацію спортсменів за національною ознакою. Але при цьому сумніваються, що модель допуску цих спортсменів не суперечитиме олімпійським принципам.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

У Туреччині знову землетруси. У провінції Хатай відбулось два землетруси магнітудою 6,4 та 5,8 бала. ЗМІ посиланням на сейсмологів пишуть, що підземні поштовхи відчувались в Лівані, Сирії, на Кіпрі та в Ізраїлі. За даними місцевої влади, більше 700 людей постраждали від землетрусів. Відомо про 7 загиблих.

ОСТАННІ НОВИНИ