МОЗ розробив правила для подорожуючих

23.06.2020 14:59   -
Автор:
Українці вже можуть вирушати на відпочинок за кордон. Проте у кожної країни є свої умови, за яких прийматимуть іноземних туристів. Міністерство охорони здоров'я України розробило правила для подорожуючих під час пандемії. Зазначається, що українцям не обов'язково повідомляти державні органи про перетин кордону з метою відпочинку. Проте урядовці рекомендують зараєструватися у системі "ДРУГ", щоб у разі потреби отримати допомогу від посольства. 
 
Чи можу я поїхати на відпочинок за кордон?
 
Так, але зважте на те, що кожна країна визначає правила і термін з якого відкриваються кордони, самостійно. Більшість країн поступово відкриває кордони. 
 
Чи працюватиме безвіз з ЄС?
 
Тако, звісно. ЄС не вводив обмежень щодо безвізу.
 
Також українцям необхідно буде пройти медобстеження, якщо це встановлено правилами країни, куди прямуєте. Подорожувати можна не лише літаком, а й автомобілем.
 
Для подорожі на автомобілі необхідно:
 
– перевірити режим роботи КПП на державному кордоні;
– перевірити вимоги до в'їзду, обмеження та рекомендації щодо пандемії коронавірусу країн, які збираєтеся відвідати;
– оформити страховий поліс для себе та сім'ї, а також "зелену карту" на авто. 
 
Ще одна країна заявила про готовність приймати туристів, в тому числі й з України. З 7 липня відкриває свої кордони емірат Дубай. Туристи повинні будуть надати негативний ПЛР-тест на COVID-19 або пройти тестування в аеропорту. 
 
Також українці зможуть подорожувати до Чорногорії при наявності негативного ПЛР-тесту. Його необхідно пройти не пізніше, ніж за 48 годин до в'їзду. При поверненні з Чорногорії українцям не потрібно буде проходити 14-денну обсервацію, оскількм МОЗ відносить цю країну до "зеленої зони" зі сприятливою епідемічною ситуацією.