Моніторингова місія ООН в Харкові. Яка мета візиту

27.03.2023 19:32   -

Ситуація в прифронтовому Харкові. Реакція на гуманітарні виклики та подальша співпраця Харкова з Управлінням Організації Об’єднаних націй. Саме ці питання стали предметом зустрічі першого заступника Харківського міського голови з представниками ООН, які зараз перебувають з візитом у мегаполісі. Муніципалітет подякував міжнародній неурядовій організації за допомогу, що Харків отримав протягом останніх місяців. Зокрема мова про генератори та будматеріали для зруйнованих під час обстрілів цивільних об’єктів. А також фінансові виплати для соціально вразливих категорій населення.

ОЛЕКСАНДР НОВАК ПЕРШИЙ ЗАСТУПНИК ХАРКІВСЬКОГО МІСЬКОГО ГОЛОВИ
Для нас була дуже важлива ця допомога, щоб забезпечити життєдіяльність міста. Забезпечити ті нагальні потреби наших мешканців, що потребують в цей важкий воєнний час. Завдяки вам ми змогли надати допомогу як в ремонті наших харків’ян так і в забезпеченні роботи критичної інфраструктури, лікарень, шкіл і надання допомоги в тому числі і продовольчої нашим харків’янам. Особлива допомога надається для наших людей, які вимушено були залишити свої домівки, свої квартири у зв’язку з тим, що вони були зруйновані чи пошкоджені російським агресором. Дякуємо за ваш візит, а головне за ту допомогу, яку ми отримували. І сподіваюсь, будемо продовжувати співпрацю у цьому напрямку.

В ООН наголосили, вони зараз тут в Харкові, щоб на власні очі все побачити, зустрітися з внутрішньо переміщеними особами, так щоб згодом надати ту допомогу, яка б хоча б трохи полегшила життя людей, які постраждали через війну, що веде росія проти України. У муніципалітеті зазначили, що Харків відкритий для подальшої співпраці у вирішенні гуманітарних питань.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

Більш того, актуальним питанням залишається створення безпечних умов у навчальних закладах та фінансова допомога для внутрішньо переміщених осіб, які зараз проживають у Харкові.

ГРЕЙН О’ХАРА СПЕЦІАЛЬНИЙ РАДНИК УВКБ ООН
Цінність та важливість нашого відвідування місті Харкова полягає в тому, що ми маємо можливість зустрітися з ВПО, поговорити з ними особисто. А також відкрито поговорити з місцевою владою. Ось чому сьогоднішня зустріч з першим заступником голови є такою важливою, щоб почути який план має міська влада і щоб нам розуміти, як ми можемо допомогти в його реалізації.

Всю зібрану первинну інформацію представники моніторингової місії налаштовані донести до ООНівської спільноти та загальної міжнародної команди, що відповідає за надання гуманітарної допомоги Україні.

ОСТАННІ НОВИНИ