МОН установило проходной бал для поступления на бюджет

11.11.2019 14:34   -
Автор:
Міністерство освіти та науки оновило вимоги для вступників на наступний рік. Так, аби потрапити на бюджет, абітурієнти мають набрати щонайменше 125 балів. Такий мінімум потрібен вступникам, які планують здобути диплом бакалавра або магістра медичного, фармацевтичного або ветеринарного спрямувань на основі повної середньої освіти. Інакше їх не допустять до конкурсного відбору. Прохідний бал збільшили для вступу і на спеціальності галузі знань «Право», «Публічне управління та адміністрування» та «Міжнародні відносини». У 2020 році він має бути не менше, ніж 140, в той час, як раніше він був на рівні 130. А от вимоги для майбутніх медиків, порівняно з поточним роком, не змінилися.
 
УМОВИ ПРИЙОМУ ДО ЗАКЛАДІВ ВИЩОЇ ОСВІТИ 2020 РОКУ
 
Встановлений новими Умовами прийому мінімальний бал для вступу на спеціальності «Стоматологія», «Медицина», «Педіатрія» з другого та третього конкурсних предметів залишився на рівні 150 балів. Конкурсний бал для вступу на основі повної загальної середньої освіти за спеціальністю «Фармація, промислова фармація» не може бути меншим за 130 балів.
 
Наступного року збережуться регіональний, галузевий, першочерговий та сільський коефіцієнти, які додають кілька балів вступникам. Абітурієнти матимуть змогу подати до п’яти заяв до вишів на місця державного чи регіонального замовлення. Кількість заяв на навчання контрактну форму навчання не обмежуватимуть. 
 
УМОВИ ПРИЙОМУ ДО ЗАКЛАДІВ ВИЩОЇ ОСВІТИ 2020 РОКУ
 
Для вступу на перший курс на навчання для здобуття ступеня молодшого бакалавра, бакалавра та медичного магістра на основі повної загальної середньої освіти у 2020 році прийматимуть сертифікати ЗНО 2017-го, 2018-го, 2019-го та 2020 року з усіх предметів, окрім англійської, французької, німецької та іспанської мов. Виші прийматимуть сертифікати з іноземних мов за три роки — з 2018-го по 2020-й. 
 
Реєстрація електронних кабінетів вступників, відповідно до нових умов прийому,  розпочнеться 1 липня 2020 року. Прийом заяв та документів стартує 13 липня. Ті, хто вступатиме за результатами ЗНО, матиме змогу подати заяви до 22 липня. Зарахування вступників, які навчатимуться за кошти державного або місцевого бюджету, відбудеться 1 серпня, зарахування на контракт триватиме до 30 вересня.