МОН: 2020-й в Украине станет годом математики

03.12.2019 13:39   -
Автор:
У планах Міністерства науки і освіти зробити 2020-2021 навчальний рік роком математики. За словами очільниці МОН, згідно результатів міжнародного дослідження, базового рівня математичної компетентності, якого в кінці першого етапу середньої освіти мають досягти учні, в Україні не досягли і третина українських підлітків. 
 
Ганна Новосад міністр освіти і науки України 
 
Дослідження показує, що 36% наших 15-річних учнів не досягають навіть базового рівня знання з математики. Тобто вони мають проблеми із завданнями, де потрібно використовувати прості стратегії розв’язування, процентні співвідношення, оперувати дробами й десятковими числами. Результати PISA-2018 показали, що ми маємо системно працювати над розвитком математичної грамотності в українських школярів.
 
Тож спеціалісти МОН працюватимуть над розвитком математики в України саме на базі  міжнародних дослідженнь PISA, що проводиться в більш ніж восьмидесяти країнах планети. Так кожні три роки вивчається рівень оволодіння читацькою, математичною та іншими критеріями рівня знань у дев'ятикласників.
 
Ганна Новосад міністр освіти і науки України 
 
Оскільки за результатами PISA-2018 ми маємо найгірші дані саме з математики, наступний 2020-2021 навчальний рік буде оголошено роком математики в Україні. Попередньо президент дав погодження, і ми вдячні йому за відкритість і готовність швидко реагувати на потреби нашої освіти. Під такий рік буде розроблено план заходів, що передбачатиме цілий спектр активностей для стимулювання розвитку математики в Україні.