Молодым ученым- дорога!

17.04.2012 18:17   -
Автор:

Кирило Гальченко- студент третього курсу. Хлопець займається вивченням айтітехнологій. Молодий вчений вже зараз знає, як можна вдосконалити  систему джіпіес- спостереження у міському електротранспорті.

Кирило Гальченко,  студент третього курсу:

-В системе, которая уже эксплуатируется в горэлетротрансе не достаточно точности расчетов и отображения информации на центр. Так же в системе горэлектротранса нет системы мобильных групп, то есть невозможно подключиться к системе откуда либо, то есть нет возможности подключить диспетчера к обслуживанию на контрольных станциях.

Каже, за допомогою його винаходу, усі ці недоліки можна вирішити. Та таких молодих вчених на шістнадцятий міжнародний форум "Радіоелектроніка та молодь у двадцять першому сторіччі" з"їхалось чимало. Ольга Святенко демонструє інформаційну систему, яка вперше в Україні може дозволити діагностувати на ранніх стадіях захворювання серця серед підлітків. На цю розробку дівчина вже має патент. Зацікавились такою інновацією і харківські лікарі. Бо за допомогою її винаходу- діагностику вже пройшли майже сто сорок підлітків.

Ольга Святенко,  студентка кафедри біомедичної інженерії:

-Человек приходит к врачу,врач проводит внешний осмотр, назанчает какие-то исследования. Дальше он заносит полученые показатели в программу, и по этим даным расчитывается положение пациента согласно териториальной карте. То есть есть ли у него ресектора,либо просто дистолическая дисфункция, либо же это здоровый пациент.

Та крім того, молоді студенти вигадують нові ігри, системи для збереження електроенергії. Розповідають, що можна зробити, аби уникнути заторів у місті, вдосконаливши та систематизувавши світлофори. Для реалізації таких проектів не вистачає лише підтримки.

Валерій Писаренко, народний депутат України:

-Много их разработок, я вижу уже сегодня могут быть использованы в городском хозяйстве, часть из них уже используется. Я вижу,что ребята уже на базе сегоднешних нароботок уже создают готовый продукт, им нужна сегодня помощь со стороны государства, со стороны города для того,чтобы эти разработки пошли в массы.

Тому кращі проекти відберуть та покажуть профільним спеціалістам, каже Валерій Писаренко. І вже скоро гідні розробки втілюватимуться у життя міста. Сьогодні ж переможців найліпших робіт нагородили дипломами та грошовими преміями.

Євгенія Кутнова, Євген Шинкаренко.Харьковские Известия