Молодежный совет Харькова подписал меморандум о сотрудничестве со студенческим движением словацкого Кошице

06.02.2019 16:47   -
Автор:
У Харкові з візитом представники української молоді, яка зараз здобуває знання у словацькому місті Кошице. Разом із Молодіжною радою при міському голові підписали меморандум про співробітництво. По факту, це має бути своєрідним містком між харківськими студентами та словацькими із українським корінням. 
 
Михайло Лазарєв голова Молодіжної ради при Харківському міському голові 
 
Харьков – молодежная столица и, конечно, молодежная столица сегодня теряет частично своих абитуриентов, которые могли бы остаться учится здесь. Но этот процесс необратим. И мы хотим сделать так, чтобы наши связи с украинскими студентами, с харьковчанами, которые учатся в городах Словакии, Польши, Чехии и так дальше, они не слабли и эти студенты возвращались в Харьков, чтобы строить сильный город, сильную страну и именно этот меморандум говорит о том, что мы собираемся проводить совместный форум украинского студенчества здесь в Харькове.
 
Після закріплення свого партнерства меморандумом, зазначили у мерії, буде розроблена стратегія розвитку співробітництва між харківськими студентами та українською молоддю, яка зараз навчається в словацькому Кошице. Серед головних напрямків: партнерство в освітній сфері на рівні університетів, що дасть змогу харківським студентам отримувати подвійні дипломи. Окреме місце займе молодіжна політика міст. 
 
Ярослав Кулина голова громадської організації "Словацький корпус українського студентсва" 
 
Я дуже сильно здивований тим, що дуже потужний молодіжний рух утворився в Харкові, він, в першу чергу, являється інноваційним, тобто розвиваються інноваційні методики, – "Смарт місто" і подібні Офіси реформ, які більш стрімко будуть розвивати місто у майбутньому і досягати рівня європейським міст. А в деяких речах, я ще раз наполягаю, що Харків може бути і в перших щаблях в порівнянні із західними європейськими містами.
 
Окрім того, зазначили в харківській Молодіжній раді, на розсуд Вишеградської четвірки молодь Першої столиці на пару із своїми партнерами з Кошице, планують подати ряд спільних ініціатив.
 
Михайло Лазарєв голова Молодіжної ради при Харківському міському голові 
 
Городской голова ставит перед нами четкую задачу построения  молодежной политики города таким образом, чтобы город Харьков оставался на вершине позиций в Украине. Мы интересны европейским партнерам. Европейские города сегодня приезжают тоже перенимать наш опыт. Харьков действительно, не для подписи называется молодежной столицей, а по праву. Потому, что, действительно, это город, в котором молодежь находит свое место и формирует свою идентичность.