Молочна продукція для дітей-сиріт

27.12.2012 19:33   -
Автор:

У державному інституті охорони здоров*я дітей та підлітків на обліку знаходяться понад двісти тридцять малят, позбавлених батьківського тепла. Вони мають чимало хвороб, від яких їх тут лікують. Та крім того сімдесят відсотків цих дітей страждають і на шлункові розлади. Тож аби лікувати маленьких пацієнтів комплексно, керівники області вирішили забезпечити їх корисними продуктами. Постачальником обрали міську молочну кухню дитячого харчування.

Людмила Лобойко заступник директора КП «Міська молочна фабрика-кухня дитячого харчування»

-Всё сырьё, которое поступает: начиная от молока. И остальных: сухофруктов – все это получено из эколоническичистых зон. Эта продукция наша не содержит консервантов, стабилизаторов. Поэтому и сроки хранения соответствующие у этой продукции.

Відтепер увесь асортимент молочної фабрики-кухні, а це п*ятнадцять видів продукції: від кефіру до наріне, щодня поставлятимуть пацієнтам інституту.  Для цього у стінах облдержадміністрації був підписаний Договір соціального партнерства. Окрім медзакладу, Департаменту охорони здоров*я, молочної кухні до цього тандему приєдналися й меценати.

Ігор Шурма заступник голови Харківської обласної державної адміністрації

-На стаціонарному лікуванні. З розрахунку 20 грн на 1 дитину буде підбиратися щоденно асортимент для них. І ці діти на весь період перебування у стаціонарі будуть споживати цінну для них харчову продукцію.

Міська-фабрика кухня працює у місті вже три роки. І здобула авторитет серед батьків. Бо окрім корисних якостей, продукція і смачна. Технологічний процес виготовлення – під суворим контролем. Аби перейняти успішний досвід Харкова з організації виготовлення такої продукції, до Першої столиці постійно приїжджають представники підприємств, які також спеціалізуються на дитячому харчуванні.

Олена Завгородня Євгеній Дроботов Харьковские Известия