Модернизация. КП “Харьковводал” планирует закупить новую технику

04.12.2017 14:12   -
Автор:
Це комунальне підприємство "Харківводоканал". Кожного ранку бригади виїжджають на об'єкти, які потребують термінового ремонту, або ж планової перекладки мереж. Спецтехніка відіграє чи ненайголовнішу роль під час робіт. Та стан і функціональність більшої її частини був далеким від бажаного.
 
Два роки тому у місті почали змінювати цю ситуацію. За рішенням Харківської міської ради були виділені кошти з бюджету міста на придбання нової спецтехніки. Як результат – підприємство КП "Харківводоканал" придбало 10 нових машин, які повністю укомплектовані всім необхідним обладнанням. Також закупили 9 екскаваторів, 10 самоскидів і три автокрани.
 
Владлен Волков директор комплексу "Харківводопостачання" КП "Харківводоканал" 
 
Землеройная техника, помимо того, что она оборудована ковшом для рытья котлованов, еще дополнительное оборудование было приобретено на сами экскаваторы – это гидро-молоты и трамбовки. Что позволяет нам полностью выполнять работы в комплексе по перекладке сетей. 
 
Нова техніка, яку придбали два роки тому, зарекомендувала себе на досить високому рівні і працює безперебійно, а це, в свою чергу, скорочує час усунення аварій на мережах. До всього техніка оснащена навігацією.
 
Владлен Волков директор комплексу "Харківводопостачання" КП "Харківводоканал"
 
Техника, которая была приобретена, оборудована системами GPS-навигации. Осуществляется круглосуточный мониторинг работы данной техники. Мы в любой момент можем понимать где эта техника находится, оперативно ею управлять и отслеживать четко ее передвижение, для того чтобы оптимизировать и расходы ГСМ-материалов в том числе. 
 
Зараз на комунальному підприємстві "Харківводоканал" оновили близько 40-а відсотків спецтехніки і найближчим часом автопарк поповнять ще 10 нових автомобілів.  А от на наступний рік у планах – придбання універсального трактора, який зможе виконувати розриття котловану, відкачку води, вантажні роботи, а потім засипку та планування місця розриття. Тобто повний цикл процесу.