Мобільну бригаду тепер можна викликати через контакт-центр з протидії COVID-19

25.11.2020 13:44   -
Автор:
Захворілих на COVID-19 в Україні стає дедалі більше. За минулу добу додалося ще майже 14 тисяч інфікованих. Разом з тим у людей стає і більше питань стсовно того як діяти у випадку симптомів коронавірусу, як зв'язатися з лікарем, отримати консультацію чи направлення на тестування. Тільки за минулий тиждень до єдиного Всеукраїнського контакт-центру Мінохорони здоров'я надійшло понад 43 тисячі таких звернень. Виходячи з потреби, у МОЗ постіно впроваджують додаткові функції сервісу. І от з 26 листопада запускають нову послугу – виклик мобільної бригади додому до хворого. Послуга поки діятиме в тестовому режимі, але згодом вона має стати постіною.   
 
Максим Степанов міністр охорони здоров'я України 
 
Як це відбувається зараз? Якщо у вас є проблеми з викликом мобільної бригади, ви тоді телефонували в контакт-центр, наприклад, і ми вже зв'язувалися з місцем, вирішували ці проблеми, щоби на місці вам зателефонували, викликали бригаду і таке інше. Але мені здається, що вся ця цепочка, вона не дуже гарна. І саме тому ми знайшли такий спосіб, щоби безпосередньо в контакт-центрі можна було викликати мобільну бригаду. Для цього ми з"єднали всі заклади охорони здоров'я, визначили відповідальних осіб. Щоби ми дуже швидко могли викликати мобільну бригаду і такий сервіс запускається з завтрашнього дня. 
 
Окрім того вже найближчим часом у контакт-центрі з протидії COVID-19 планують запровадити таку послугу як консультація лікаря, бо саме питань щодо неможливості зв"язатися зі своїм сімейним доктром надходить найбільше. 
 
Максим Степанов міністр охорони здоров'я України 
 
Будь-яка людина, яка потребує допомоги сімейного лікаря або через те, що немає сімейного лікаря, або не може додзвонитися або з інших підстав, вона зможе набрати номер контакт-центру, отримати консультації. сімейного лікаря від початку і до кінця, щоби відчувати себе повністю захищеним. 
 
Як зазначив очильник відомства, вже розпочато набір сімейних лікарів. Процедуру мають намір завершити до кінця місяця і вже у грудні запрвадити консультації сімейних лікарів безпосередньо через "гарячу" лінію Мінохорони здоров'я.