Мобілізація в Україні: радник МВС розвінчує фейки про військовий призов

26.10.2022 16:57   -

Готуватися всім, повістки видаватимусь всюди і кожному. Така інформація протягом останніх днів ширилася в Інтернеті. Прецедентом стало інтерв’ю начальника Київського міського центру комплектування та соціальної підтримки. Військовий, зокрема, відповів про те, кому вручатимуть повістки першочергово.

ЮРІЙ МАКСИМОВ НАЧАЛЬНИК КИЇВСЬКОГО МІСЬКОГО ЦЕНТРУ КОМПЛЕКТУВАННЯ ТА СОЦІАЛЬНОЇ ПІДТРИМКИ
Поки ми воюємо – повинні гарантовано мати особовий склад не тільки для оборони, а й для наступу, щоб звільнити наші землі. Повістку слід очікувати всім військовозобов’язаним особам чоловічої статі віком до 60 років. Тобто тим, хто є військовозобов’язаним.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бронювання військовозобов’язаних без проведення мобілізації. Бізнес виступив із пропозицією

Саме ці слова військового почали видавати деякі пабліки і ЗМІ у такому контексті, що буцімто варто готуватися до призову всім. У МВС відреагували на ці новини, та зауважили, що, дійсно, в країні триває загальна мобілізація, але якихось нових хвиль наразі немає, зараз триває лише процес доукомплектування.

РОСТИСЛАВ СМИРНОВ РАДНИК МІНІСТРА ВНУТРІШНІХ СПРАВ
Є певний процес, який постійно знову ж таки продовжується, тому що є велика кількість і бажаючих, і плюс є можливість, ви знаєте, військові проходять підготовку як в Україні, так і в інших країнах, це в тому числі певний мобілізаційний ресурс, який буде висококваліфікованим і має час, наприклад, підготуватися в Україні чи в інших країнах. Тому знову ж таки не скажу, що нам варто очікувати на якісь хвилі. Важливий момент: у нас немає проблем з мотивацією військових, в нас немає проблем, щоб призвали тих, хто цього дійсно хоче.

Також радник міністра відреагував на інформацію про те, що повістки видаватимуть всюди.

РОСТИСЛАВ СМИРНОВ РАДНИК МІНІСТРА ВНУТРІШНІХ СПРАВ
У нас повістки просто так не роздавались на вулицях. Були окремі історії, чому вони мали місце бути, для чого вони робились, в тому числі, наприклад, для порушників комендантської години. І там є аргументи «за». Ми повинні розуміти, що якщо ми говоримо про умовних порушників комендантської години, то є велика кількість посад, яка потрібна в глибокому тилу, а більш мотивовані бійці, які хочуть воювати, зможуть переміститися до зони бойових дій, де вони будуть більш необхідними, аніж в глибокому тилу. Тому і такі солдати є деколи необхідними, але зараз якоїсь глобальної історії не передбачається.