Мобілізація в Україні. Чи очікувати повістки найближчим часом (відео)

18.11.2022 18:24   -

Найближчим часом масової мобілізації в Україні не буде, хоча дія воєнного стану подовжена до 19 лютого 2023 року. Посилення призову можливе лише в тому разі, коли цього потребуватиме ситуація на фронті, наголосили в Командуванні Сухопутних військ ЗСУ

РОМАН ГОРБАЧ НАЧАЛЬНИК УПРАВЛІННЯ ШТАБУ КОМАНДУВАННЯ СУХОПУТНИХ ВІЙСЬК ЗСУ
Оскільки Росія оголосила мобілізацію, кількість їхньої живої сили на фронті збільшуватиметься. Відповідно, наші графіки призову також змінюватимуться, але наскільки – наперед не можна сказати.

Однак, наразі немає потреби призивати на військову службу всіх військовозобов’язаних чоловіків, підкреслили у штабі командування сухопутних військ. І найближчим часом така необхідність не має з’явитися.

РОМАН ГОРБАЧ НАЧАЛЬНИК УПРАВЛІННЯ ШТАБУ КОМАНДУВАННЯ СУХОПУТНИХ ВІЙСЬК ЗСУ
Теоретично може бути що завгодно. Але зараз, навпаки, ухвалюються закони про можливість звільнення окремих категорій людей, які мобілізувалися після 24 лютого. Наприклад, на звільнення тепер мають право батьки трьох або більше дітей. Тобто є тенденція не до збільшення категорій, які підлягають мобілізації, а навпаки, до зменшення.

Начальник управління штабу Командування Сухопутних військ ЗСУ також розповів, що зараз до територіальних центрів комплектування приходить значно менше добровольців, ніж на початку війни, але вони все одно є.

РОМАН ГОРБАЧ НАЧАЛЬНИК УПРАВЛІННЯ ШТАБУ КОМАНДУВАННЯ СУХОПУТНИХ ВІЙСЬК ЗСУ
Статистика про кількість добровольців не ведеться, але можу точно сказати, що деяким із них відмовляють. Хтось не підходить за станом здоров’я, хтось за законодавством не підлягає призову – наприклад, це юнаки до 27 років, які раніше не проходили службу.