Міжнародний день ліворуких

14.08.2012 12:05   -
Автор:

 

Те, що він не такий як всі Олександр зрозумів ще в дитячому садочку. За ліву руку, яка в нього домінуюча його навіть карали. У радянський час цей феномен, каже чоловік, вважався вадою. І дітей змалечку намагалися і батьки, і вчителі перевчити.

Олександр менеджер з продажів

– Меня вот именно переучивали, то что было неудобство что я писал перьевой ручкой и сразу этим манжетом вытирал.

Марині пощастило більше. Її ліворуцтво і в родині, і в школі сприймали як належне. Хоча, згадує дівчина, курйозні випадки у світі праворуких з нею траплялися неодноразово.

Марина Клочко оператор

– С детства страдала в метро. То есть обычно человек правой рукой закидывает жетоС детства страдала в метро. То есть обычно человек правой рукой закидывает жетончик и заходит прямо. А у меня жетончик в левой руке. соответственно когда я иду прямо, я иду в соседний проход и меня ни раз прищемляло вот этими зажимчиками. панический страх был. я боялась проходов в метро.нчик и заходит прямо. А у меня жетончик в левой руке. соответственно когда я иду прямо, я иду в соседний проход и меня ни раз прищемляло вот этими зажимчиками. панический страх был. я боялась проходов в метро.

Народження в родині ліворукої дитини, психолог Тетяна Балан – феноменом не вважає. І каже, геніальність у простих речах.

Тетяна Балан психолог

– Одна из первых причин, почему так происходит, это когда маленький ребенок находится в утробе мамы и та ручка, которая ближе к ротику она начинает сосать пальчик или правой ручки или левой.

Втім, які б причини не передували народженню ліворукої дитини, каже Тетяна Балан – батьки малечі повинні розуміти що їхня дитина особиста – на відміну від праворуких вона більш творча та емоційна, добре вміє фантазувати і раніше за всіх починає малювати, писати, ліпити. Тож, перевчати до праворуцтва не варто – це лише зашкодить розвитку. До того ж серед шульг багато відомих знаменитостей: Леонардо да Вінчі, Пабло Пікассо, Марк Твен, Ейнштейн, Юлій Цезар. Пишуть лівою також принц Чарльз та Барак Обама, Джулія Робертс, Анджеліна Джолі, Міла Йовович, Ніколь Кідман.

Праворукі Олена Мітясова, Євген Шинкаренко. "Харьковские Известия"