«Міцніші, за метал». Працівники підприємства «Українські енергомашини» відзначили річницю заводу

26.01.2023 22:02   -

У цій залі – десятки людей, які важко працювали від першого дня війни. В той момент, кажуть, саме від них залежала енергосистема Харкова і всієї держави. Та сьогодні кожен має трохи часу на відпочинок. Адже на підприємстві свято – «Українським енергетичним машинам» – 89 років.

ВІКТОР СУБОТІН ГЕНЕРАЛЬНИЙ ДИРЕКТОР АТ «УКРАЇНСЬКІ ЕНЕРГЕТИЧНІ МАШИНИ»
Енергетика держави тримається на наших із вами плечах. Ми розуміємо цю відповідальність. І я щиро хочу подякувати кожному з вас, вашим родинам за ту відповідальність і натхнення, з якими ми прожили і пропрацювали весь минулий рік. Я із великою повагою дякую нашим гостям – керівництву області, міста Харкова, народним депутатам, які минулий рік прожили разом із нами. І ми бачили, як це все проходило. І сьогодні ми разом і переможемо.

«Українські енергомашини» з’явилися в Харкові у грудні 2021 року. Тоді, за рішенням Кабміну, об’єднали два підприємства – «Турбоатом» та «Електроважмаш». Уже за кілька тижнів завод отримав перше замовлення, вдалося виплатити борги по зарплатах і повернути до роботи тисячі фахівців. Як згадує мер Ігор Терехов, попереду було багато планів та ідей. Однак усе зупинила війна.

ІГОР ТЕРЕХОВ ХАРКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА
Ми обов’язково переможемо. І всі ці плани, які колись прогнозували – ми обов’язково разом втілимо в життя. Ми зараз одна єдина харківська родина. І ми разом весь цей жах переживаємо. І разом усе це відновлюємо. Тому я дуже дякую вам за ваш подвиг, по-іншому не можу сказати. За вашу працю.

Також зі святом працівників підприємства вітають і фахівці заводу імені Малишева.

ГЕРМАН СМЕТАНІН ДИРЕКТОР ДП «ЗАВОД ІМЕНІ В.О. МАЛИШЕВА»
Дуже приємно, що сьогодні від усього колективу, кожного працівника заводу імені Малишева подякувати за вашу самовіддану працю з високим професіоналізмом, яка забезпечує на сьогодні і роботу нашого підприємства, усієї Харківської області та і всієї України. І відновлення критичної інфраструктури після атак окупантів. Сьогодні, на честь річниці, дозвольте привітати всіх вас з цим святом, побажати всім здоров’я, найшвидшої перемоги.

А от народні депутати передали підприємству спеціальну грамоту від комітету Верховної ради з питань енергетики та житлово-комунальних послуг.

ВІКТОРІЯ КІНЗБУРСЬКА НАРОДНИЙ ДЕПУТАТ УКРАЇНИ
Обертаючись на минулий рік, ми можемо всі побачити, що ви всі виявилися міцнішими за метал, з якого ви виливаєте турбіни, відомі на весь світ. І саме завдяки вам нас знають як незламний Харків, яким захоплюються у всьому світі.

ЄВГЕН ПИВОВАРОВ НАРОДНИЙ ДЕПУТАТ УКРАЇНИ
Я вам дуже дякую за вашу працю. І сьогодні ми маємо працювати ще більш ефективно – день і ніч задля нашої перемоги. Задля України і задля кожного українця.

Та весь цей час підприємство підтримувало не тільки енергосистему – працівники активно допомагають й українським військовим. Уже майже рік постійно надають захисникам усе необхідне.

ЮРІЙ ТАРАСОВ ЗАСТУПНИК НАЧАЛЬНИКА СХІДНОГО ТЕРИТОРІАЛЬНОГО УПРАВЛІННЯ НАЦГВАРДІЇ
Від скоби залізної до транспортних засобів. Незалежність держави досягається в першу чергу, звичайно, територіальною цілісністю, яку здобувають ЗСУ, Нацгвардія, прикордонні війська, всі сили оборони, які ви знаєте. Але енергетична незалежність, яка є однією зі складових, має теж велику роль. Тому ваше підприємство, як ніхто це знає. Ваше підприємство виручає нашу державу, як ніколи.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

Також на заході українські військові отримали від керівництва підприємства дрони, які спеціально для ЗСУ закупили німецькі партнери. А от працівників заводу, на честь свята, нагородили пам’ятними дипломами та подарунками.

ОСТАННІ НОВИНИ