Місто встановлює, а  в когось підіймається рука псувати і красти. 823 теплових пункта у Харкові облаштували попри війну

16.11.2023 20:00   -

Модернізований Індивідуальний тепловий пункт з’явився ще в одній багатоповерхівці Харкова. Зношене обладнання замінили інноваційним. Відремонтували і приміщення, в якому розташовані труби та датчики.

ЄВГЕН КАУРКІН ДИРЕКТОР ТЕХНІЧНИЙ КП “ХТМ”
Ми тут зробили ІТП з погодним регулюванням замість старої рамки з опалення. Наразі тривають закінчення робіт з антикору, покраски трубопроводів та утеплювально-ізоляційні роботи.

Реконструювати теплові пункти у Харкові почали ще до війни, говорить Євген Кауркін. Тривають роботи і сьогодні.

ЄВГЕН КАУРКІН ДИРЕКТОР ТЕХНІЧНИЙ КП “ХТМ”
Три роки поспіль ми за ініціативи харківської міської ради встановлюємо ці ІТП з погодним регулюванням. На сьогоднішній день  у Харкові встановлено 823 таких пунктів. За цей рік ми встановили 80. Незважаючи на воєнні дії і всі негаразди, що нас прислідують, підприємство знайшло і ресурси, і бажання, щоб продовжувати виконувати.

Переваги сучасного устаткування очевидні: завдяки автоматичному контролю і підлаштуванню під зовнішню температуру повітря, система працює автоматично, подаючи споживачам оптимальний об’єм тепла, пояснює спеціаліст. Це дає змогу заощаджувати як мешканцям при сплаті, так і підприємству ресурси.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

В цьому будинку пункт розташований у підвальному приміщенні, яке використовують в якості укриття. Плюси: обладнання – в кімнаті, яка зачиняється і доступ сюди мають лише спеціалісти. Але тепловики говорять, що невеличка проблема існує там, де пункт розташований в тому ж самому приміщенні, що і укриття.

ЄВГЕН КАУРКІН ДИРЕКТОР ТЕХНІЧНИЙ КП “ХТМ”
У нас, на жаль, є випадки, коли проходять крадіжки, псується обладнання. Тому там, де є можливість, ми  обов’язково ставимо двері, не всюди можна встановити та закрити наше обладнання. Тому велике прохання до мешканців міста – самостійно, по-перше, не втручатися в роботу,тому що люди не розуміють, як воно працює, і по-друге, якщо будуть виявлені випадки крадіжок, терміново нас сповіщати.

ОСТАННІ НОВИНИ