«Місто-побратим відповіло взаємністю». Альбукерке допоможе покращити волонтерську діяльність у Харкові

08.07.2023 14:16   -

Альбукерке усього лише декілька днів є офіційним містом-побратимом Харкова. Однак партнери вже намагаються налагодити співпрацю в різних напрямках, аби визначити, чим саме можуть допомогти мегаполісу. Так, американські гості зустрілися з харківськими волонтерами – дізналися про їхні потреби та розповіли про власний досвід у цій сфері.

МАКС ГРЮНЕР КЕРІВНИК ДЕПАРТАМЕНТУ ЕКОНОМІЧНОГО РОЗВИТКУ МІСТА АЛЬБУКЕРКЕ, РАДНИК ІЗ ПИТАНЬ ОСВІТИ ДЕРЖАВНОГО ДЕПАРТАМЕНТУ США
Наші колеги зі мною тут, аби ви нам сказали, що нам зробити. У нас є ціла низка зобов’язань, які ми виконаємо, принаймні, впродовж наступного місяця. Перш за все, – це створення двох робочих груп. Перша буде поєднувати структури органів місцевого самоврядування. Друга робоча група буде охоплювати представників академічної спільноти та бізнес-спільноти штату Нью-Мексіко та їхніх колег із України. Так ми зможемо зрозуміти, що ми можемо зробити зараз, що ми можемо зробити через місяць або через декілька років.

Загалом у Харкові наразі працює більше 30 волонтерських організацій. Кожна допомагає різним верствам населення та має свою особливу специфіку.

СЕРГІЙ НЕСТЕРОВ ПРЕДСТАВНИК БЛАГОДІЙНОГО ФОНДУ «СПІЛКА ВОЛОНТЕРІВ ХАРКОВА»
Наші волонтери на собі відчули трагедію війни, потрапляли під обстріли, ліквідовували наслідки й допомагали людям, що опинилися в такій же ситуації. І допомогли 400 тисячам осіб за цей період часу. На цей час один із проєктів, який ми бачимо на майбутнє – це навчання та передача нашого досвіду юним, молодим волонтерам, віком від 10 до 17 років.

ВАЛЕРІЙ КУЗЬМИЧ ЗАСНОВНИК, СТАРШИЙ ПАСТОР РЕЛІГІЙНОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ «РЕЛІГІЙНА ГРОМАДА «ХРИСТИЯНСЬКА ЦЕРКВА «СПОКУТА»
В мирное время я – священник, старший пастор христианской церкви. В военное время я также капеллан и волонтер. И здесь я представляю больше волонтеров, связанных с церквями. Нас такой большой сегмент, потому что я, как и десятки-десятки священников в нашем Харькове и людей, которые имеют религиозные убеждения, мы также занимаемся тем, что служим нашему обществу и помогаем в это трудное время.

АНАТОЛІЙ БЕССОНОВ ГОЛОВА МОЛОДІЖНОЇ РАДИ IV СКЛИКАННЯ ПРИ ХАРКІВСЬКОМУ МІСЬКОМУ ГОЛОВІ
С первых дней войны мы помогали исключительно детям. После, благодаря нашим партнерам, мы смогли помогать большему количеству харьковчан. Но сейчас мы преимущественно работам по выездным категориям. Это – люди с инвалидностью первой и второй группы. Также, совместно с нашими дружественными волонтерскими организациями мы смогли сделать в городе более 100 укрытий на базе многоквартирных домов. Второе направление молодежного совета – это проектная деятельность, направленная на развитие молодежи в городе в различных направлениях. За 6 лет существования мы смогли реализовать более 200 различных проектов.

Харківські волонтери кажуть: із плином часу реалізовувати різні проєкти та надавати якісну допомогу стає дедалі складніше. Тож підтримка міжнародних партнерів – вкрай важлива.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

ДМИТРО ДАВІДЬЯНЦ ДИРЕКТОР КЗ «ОФІС РЕФОРМ ХАРКОВА»
Під час зустрічі волонтерські організації сказали щодо запитів, які в них зараз. Бо ми розуміємо, що волонтерська діяльність зараз трансформується. І зараз це – більше про проєктну діяльність, про реабілітацію військових, про створення культурних заходів. Місто-побратим відповіло нам взаємністю. Сказали, що нададуть представників із їхнього міста, що відповідають за певні сфери й таким чином ми зможемо разом крокувати й вибудовувати співпрацю з волонтерськими організаціями.

Представники з Альбукерке та благодійники домовилися, що в подальшому організовуватимуть більше таких зустрічей, регулярно підтримуватимуть зв’язок. Це допоможе шведше втілювати нові нестандартні ідеї і плани.

ОСТАННІ НОВИНИ