“Міські барви”. Для студентів харківського вишу відкрили художню виставку

13.10.2020 11:40   -
Автор:
Види Харкова, Італії, Германії, Іспанії, Португалії та Китаю. І все це можна побачити лише в одній кімнаті. Адже для студентів Харківського університету міського господарства відкрили виставку "Міські барви". На ній представлено сімдесят робіт національного художника України Віктора Ковтуна. 
 
Віктор Ковтун народний художник України, почесний громадянин Харкова
 
Міські барви, тому що ми в місті Харкові знаходимося. Тому вона присвячена місту і називається "Міські барви". Більше ніж половина створена за час карантину. Виставка свіжа, починаючи від краєвидів Харкова. Прикрашають також натюрморти цю виставку, але оскільки університет міського господарства, тому і міські краєвиди.
 
В адміністрації вишу кажуть, виставку відкрили здебільшого для своїх студентів, але після завершення карантину розглянуть можливість, аби і харків'яни могли відвідувати виставки в університеті. 
 
Володимир Бабаєв ректор Харківського національного університету міського господарства імені О.М. Бекетова
 
Мы планируем много выставок. В 2022 году у нас столетие, к этому времени на протяжении 21-го и 22-го годов мы проведем несколько выставок харьковских художников, художников-преподавателей нашего университета, потому что они малоизвестны, но это очень серьезные художники. Мне они импонируют, я их очень люблю за их творчество, за их уровень. Я думаю, это порядка 7-10 за этот период здесь будет организовано.
 
А саме ця експозиція "Міські барви" буде представлена для студентів ще протягом місяця.