Місцеві вибори 2020 – скільки “галочок” ставити, як правильно заповнювати бюлетені?

22.10.2020 14:23   -
Автор:

Чи всі харків’яни обізнані в питаннях, як буде проводитесь процедура голосування цього року? Чи знають де ставити галочку і скільки їх повинно бути в одному бюлетені.

Олексій і Яна  харків`яни

Что вы знаете о правилах выборов? По каким правилам голосовать, что нужно иметь? – Паспорт,с пропиской, бюллетень, приглашение, все.-  А сейчас, в условиях коронавируса? – Маска, паспорт, смотреть, конечно надо, чтобы людей поменьше было, время выбирать.

Людмила

Я голосовать буду, я всегда голосую. Но уже ближе к этому дню, я досконально всю информацию изучу, потому что столько перемен, так-не так, потому лучше ближе к пятнице сяду, прочитаю, изучу.

Людмила

Конечно, по одной галочке, это однозначно. Одного депутата, одного кандидата мы выбираем на каждый пост. По одной галочке.

Олексій

Правильное решение – прийти и проголосовать и поставить одну галочку.

Приходити на вибори треба, Від твого голосу залежить доля Харкова, і це не гасло, а реалії життя. Щодо загрози коронавірусу, члени виборчих комісій запевняють, кожен виборець буде почуватись захищеним, адже на дільницях суворо стежитимуть за всіма протиепідемічними заходами. Різні вхід і вихід, маска, рукавички, своя ручка, соціальна дистанція, безконтактні способи передачі інформації, дезінфекція – і це далеко не повний перелік вимог. Представники виборчої комісії акцентують, що цього року окрім паспорту і запрошення, також треба буде захопити маску, рукавички і ручку. Плануючи час відвідування виборчої дільниці, слід пам’ятати і про те, що саме у неділю Україна переходить на зимовий час, стрілки годинника потрібно перевести на годину назад. На дільниці виборців зустрінуть члени комісії. І окрім контролю санітарних вимог, фахівці підкажуть і як правильно заповнювати бюлетені. 

Ольга Губіна член виборчої комісії  дільниці 

Первый бюллетень – это будет за мера города Харькова, которого избирают, ставят галочку напротив этого кандидата. Три остальных бюллетеня – за партии. В каждом бюллетене партия и еще избирают члена этой партии и ставят его номер.

Отже харків’яни отримають чотири бюлетеня різного кольору. У рожевому харків`яни проголосують за мера. Треба поставити одну галочку напроти обраного кандидата. Лише одну. Бюлетень з декількома галочками буде вважатись недійсним. Жовтий бюлетень – міська рада. Блакитний –облрада. (фото галочка) В цих бюлетенях треба буде голосувати за партію і депутата – ставиться галочка напроти обраної партії і поряд цифра/номер кандидата. Обов’язково з цієї ж партії. Цифри вписуються за трафаретом, як на поштових конвертах. Четвертий, сірий, бюлетень для обрання депутатів у районну раду за новим територіальним розподілом. У комісії наголошують, не можна голосувати за одну партію, а кандидата обрати з іншої. Якщо виборець не визначився з кандидатом у депутати, то він може обрати лише партію. В цьому разі кандида буде визначено автоматично.