Минздрав: вакцины от гриппа появятся в больницах и аптеках до конца месяца

24.10.2016 12:47   -
Автор:
Сезон розповсюдження різних епідемій грипу в Україні триває. Уберегти себе від вірусів громадяни можуть поки що виключно народними методами. Вакцини ж від захворювання в поліклініки тільки-но мають завезти. У Мінздраві обіцяють: це станеться до кінця жовтня. Скільки ж буде коштувати така терапія – поки що невідомо.
 
Тетяна Карлова завідувач відділення організації епіддосліджень Харківського обласного лабораторного центру
 
С учетом того, что в прошлый эпидсезон они стоили от 120 до 150 и выше гривен, а в частных прививочных кабинетах цена ж еще плюс за услуги, поэтому, я думаю, наверное, увеличится. Может быть, и 170 гривен будет реальная цена ваксигриппа.
 
Також громадяни за бажанням зможуть самотужки придбати вакцини в аптеках. І вже з ними прийти в районну поліклініку. При купівлі фармацевти мають надати людині певний пакет документів. Без нього препарати медики використовувати не мають права.
 
Тетяна Карлова завідувач відділення організації епіддосліджень Харківського обласного лабораторного центру
 
Аптечная сеть должна дать ему вакцину с инструкцией к этой вакцине, а не к какой-нибудь другой. Аптечная сеть должна выдать чек, который прикалывается либо в руки человеку дается, где указывается дата и время обязательно приобретения вакцины.
 
І остання обов"язкова умова – дотримання так званого "холодового ланцюга". Це значить – вакцину з аптеки до лікарні слід переносити в прохолодній термо-сумці. За дотримання всіх цих вимог зробити щеплення людині в районній поліклініці медики зобов"язані безкоштовно.