Минздрав предупредил пограничную службу про возможность появления загадочного вируса

22.01.2020 14:08   -
Автор:
Новини про китайський коронавірус починають сіяти паніку, бо навіть фахівці достаменно не знають, що за інфекція спіткала жителів Піднебесної. Там вже зафіксовано понад двісті випадків захворювання новим типом пневмонії, кілька людей навіть померли. більше того, вірус вже зареєстрували і в ряді інших країн. Досі продовжується з'ясування причин і факторів передачі вірусу та масштаби його розповсюдження. Всесвітня організація охорони здоров'я не виключає можливість оголосити ситуацію як надзвичайну, а це, як правило, буває тільки під час найважких епідемій. 
 
Ненсі Мессоньє директор Національного центру США імунізації та респіраторних захворювань 
 
30 грудня Китай повідомив про спалах захворювання дихальних шляхів у місті Ухань. Ми дуже занепокоєні цим, так як збудник називають новий короновірус. А значить це невідома нам хвороба. 
 
Спочатку китайські владники стверджували, що коронавірус передається лише від тварин, а згодом стало відомо, що і від людини до людини повітряно-крапельним шяхом. 
 
Чжун Наньшань член інженерної академії Китаю
 
Отримані нами данні підтвердили, захворювання розповсюджується серед людей. Ми маємо докази. Наприклад два пацієнта, які проживають у різних будинках і не були в Ухані, вони заразилися від своїх родичів, які приїхали з цього міста. 
 
Країнам рекомендується бути готовими до надзвичайної ситуації згідно Міжнародних правил охорони здоров'я. І МОЗ України вже офіційно попередив Державну прикордонну службу про можливість спалаху вірусу та надав рекомендації вжиття відповідних протиепідемічних заходів з раннього виявлення випадків захворювання на території країни. Також у відомстві радять і самим українцям дотримуватися основних заходів профілактики інфекції при відвідуванні країн, де вона була зареєстрована. Головні правила – уникати контакту з хворими та дотримуватися елементарних правил гігієни.