Минобороны Украины: все граждане должны стать диверсантами и партизанами

18.08.2014 17:09   -
Автор:

Володіти зброєю, вміти зібрати вибуховий пристрій та знати тактику малих груп. Цим навичками, впевнені керівники Міністерства оборони України, мають навчитися і чоловіки, і жінки, і навіть діти. Тому готують для українських громадян концепцію загальновійськової підготовки. Над нею вже чаклують військові фахівці. В її основу закладено принцип територіальної оборони населених пунктів і охорони особливо важливих державних об’єктів.

Олександр Данилюк радник Міністра оборони України

У рамках програми планується вирішити завдання підготовки кадрів для партизанських та диверсійно-розвідувальних мереж, які будуть задіяні у випадку окупації певних територій України в разі відкритої агресії.

Пройти курс молодого бійця – це обов'язок кожного громадянина України, повідомляють у Міністерстві оборони. Тож запис у диверсанти розпочнуть, тільки-но завершать складати програму навчання.

Юрій Калгушкін заступник військового комісару в Харківській області

Программа разрабатывается Минобороной. Будет учитываться каждый регион Украины в зависимости от того, прифронтовой он, или нет. Или в зоне АТО находится. Поэтому я думаю программа будет разработана с учётом всех нюансов.

Та головне, каже заступник військового комісару, потрібно визначитися із базою навчання. Бо варіантів не так і багато. Зокрема, у школах це проводити взагалі проблематично.

Юрій Калгушкін заступник військового комісару в Харківській області

На сегодня практически отсутствует материальная база в средних учебных заведениях, нет командирсикх ящиков, прицельных станков. Не во всех школах даже есть учебные автоматы. Не все школы проводять полевые стрельбы с выходом в полевой лагерь.

Перший набір на курс молодого бійця планують розпочати вже найближчим часом, повідомили у Міністерстві оборони України. Загальну ж військову підготовку хочуть ввести до кінця року. Та воєнні комісари сподіваються, що українцям ці навички не доведеться випробувати у бойових умовах.