Міноборони Польщі: «рф загрузла в Україні, як у Чечні та Афганістані»

08.03.2023 13:10   -

рф загрузла в Україні, як у Чечні та Афганістані. Таку думку висловив Міністр оборони Польщі Маріуш Блащак. «Вийти з війни зараз означало б визнати помилку Кремля і необхідність зіткнутися з наслідками цієї варварської атаки», – передає видання «LA RAZÓN». Тому війна може тривати місяцями, але допомога Україні та санкції проти рф – «ефективна протидія окупанту, що може скоротити ці терміни», – сказав Блащак.

У Держдепі відреагували на вбивство українського військового російськими окупантами. «Ми вважаємо, що рф має бути соромно за себе», – сказав представник Держдепу Нед Прайс. Як передає CNN, він також додав, що це вже не перше свідчення варварств, які вчиняють окупанти. «Наші українські партнери ведуть підрахунок про потенційні звірства військових злочинів, що нараховує зараз уже десятки тисяч фактів».

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

Координатор Ради нацбезпеки зі стратегічних комунікацій Джон Кірбі пояснив, чому для США важливо допомогти Україні перемогти. «По-перше, це – війна за незалежність. Сполучені Штати розуміють суть цього виразу, нам довелося боротися за свою незалежність принаймні двічі». Крім того, «якщо партнери дадуть путіну захопити Україну, то на цьому він не зупиниться. Якою буде його наступна ціль?», – цитує Кірбі «Голос Америки».

ОСТАННІ НОВИНИ