Мінна небезпека на Харківщині: вибухівка може бути всюди (відео)

01.12.2022 11:34   -

Харківська бласть найбільше замінований ворогом регіон України. І мінна небезпека відповідно тут найвища. Площа тільки деокупованих територій Харківщини, які підлягають обстеженню на наявність вибухонебезпечних предметів, становить близько 12,5 тисяч квадратних кілометрів, зазначають у ДСНС.

ГУ ДСНС УКРАЇНИ В ХАРКІВСЬКІЙ ОБЛАСТІ
Щодня піротехніки займаються гуманітарним розмінуванням цих територій. Проте ця робота займе досить багато часу, можливо не один рік.
Відтак цивільне населення постійно буде стикатися із наслідками ворожого вторгнення, наражатися на небезпеку від залишених окупантами вибухівок і мін.

Майже щодня на Харківщині трапляються випадки підриву людей і машин. Тож, аби не наразитися на небезпеку рятувальники вкотре нагадують про дотримання правил поводження з підозрілими вибухонебезпечними предметами:

ГУ ДСНС УКРАЇНИ В ХАРКІВСЬКІЙ ОБЛАСТІ
Категорично забороняється:
✔️ торкатися підозрілого або вибухонебезпечного предмету і пересувати його,
✔️ користуватися засобами радіозв’язку, мобільними телефонами, щоб не спровокувати вибух, заливати його рідинами,
✔️ засипати ґрунтом або чимось його накривати,
✔️ торкатися підозрілого пристрою та здійснювати на нього звуковий, світловий, тепловий чи механічний вплив, адже практично всі вибухові речовини отруйні та чутливі до механічних, звукових впливів та нагрівання.

Рятувальники та військові закликають мешканців Харківщини дослухатись до цих порад, бути обачними, дбаючи про свою небезпеку та близьких вам людей.