Мін’юст вводить систему рейтингування в’язниць

24.11.2020 12:42   -
Автор:
В Україні запровадять рейтингування в’язниць. Про це заявили у міністерстві юстиції. Система оцінки ефективності складатиметься з інструментів цифрової аналітичної карти виправних колоній і СІЗО. За словами очільника мін’юсту, система враховуватиме понад трьохсот п’ятдесяти показників, які допоможуть відслідковувати прогрес в’язниць у сферах фінансів, кадрового забезпечення, режиму безпеки, соціально-виховних робіт, матеріальних умов, прав людини та охорони здоров’я.
 
Денис Малюська міністр юстиції України
 
Діючий підхід до управління установами виконання покарань не є системним, а переважно орієнтований на реагування, коли щось трапляється в окремих установах. Це призводить до прийняття епізодичних управлінських рішень замість регулярних системних рішень, які засновані на чітких показниках.
 
На думку Дениса Малюськи, нинішня проблема в’язниць у тому, що управління пенітенціарної системи не веде постійну статистику відстеження прогресу чи  регресу таких закладів. Відсутній інструмент оцінки різних сфер. Тож зміни, зазначає міністр, допоможуть визначити пріоритетні напрямки діяльності майбутньої реформи. 
 
Денис Малюська міністр юстиції України
 
Кінцева мета: домогтися, щоб установи виконання покарань краще досягали їх головної мети – робити суспільство більш безпечним. Рушійною силою ринкової економіки в приватному секторі є конкуренція. Конкуренція в громадському секторі такою силою не стане, поки не з'явиться рейтинг.