Министерство обороны Украины анонсировало электронные военные билеты

10.02.2020 13:28   -
Автор:
"Пласт". Саме таку кадрову назву несе проект автоматизації процесів, що повинен оцифрувати весь армійський облік. Почнуть з військових квитків. У міністерстві оборони України зазначають, тестовий режим запустять наприкінці першого кварталу поточного року. В першому півріччі він вже повинен запрацювати.
 
Андрій Загороднюк міністр оборони України
 
Це перехід на безпаперову форму. У нас взагалі ціла низка напрямків саме щодо електронного документообігу. Цей проект стоїть всередині. Так само в першому півріччі в нас вже будуть перші електронні військові квитки, як тестові. Хоча їхнє розповсюдження триватиме деякий час. Може, ще рік.
 
Андрій Загороднюк звернув увагу на зручність такої новації. Квиток може бути як у телефоні, так і у вигляді пластикової картки.
 
Андрій Загороднюк міністр оборони України
 
Це набагато краще, ніж той, що є зараз, навіть у будь-яких польових умовах. Це буде картка зі штрих-кодом, якій відповідатиме запис в електронній системі. Ми презентуємо цей проєкт вже в лютому.
 
Міністр зазначив, у планах міністерства, згодом, оцифрувати увесь військовий облік. Державні кошти вже виділені – у військкомати техніка прибуде у першому кварталі 2020 року.
 
Андрій Загороднюк міністр оборони України
 
Тому що у нас є база даних офіцерського складу, ми формуємо базу усіх військовослужбовців, солдатів та сержантів, але ще буде база усіх військовозобов’язаних. Це мільйони людей. Звичайно, на це піде час. Ми співпрацюємо з Кабміном, з їхніми цифровими програмами. І коли це буде реалізовано, то фактично отримання всіх паперів з військкомату, якщо вам не треба туди приходити, як у центр комплектації, підписати контракт чи поступити на службу і так далі, ви зможете отримувати віддалено, через електронний цифровий підпис і без приходу в сам військкомат.
 
А ще передбачена розсилка електронних повісток через новостворений мобільний додаток «Дія». Така інформація почала ширитися глобальною мережею інтернет паралельно з анонсами міноборони. Навіть аргументація була наведена – спрощення відносин між призовниками і військкоматами, а також значна економія витрат з державного бюджету на паперові повістки. Однак у міністерстві цифрової інформації спростовують дану інформацію.
 
Міністерство цифрової трансформації України
 
Ви вже бачили дописи, що через мобільний застосунок Дія ми розсилатимемо повістки в армію? Так, і ми їх теж уже бачили. У великій кількості. У когось дуже сверблять руки стромляти нам палиці у колеса. Тішимось, коли бачимо такі нісенітниці! Можемо підказати авторам таких фейків ще варіанти. Отже, не ведіться на фейки. Мобільний застосунок Дія лише дозволяє мати у своєму смартфоні електронні документи і зручно ними користуватись.